divendres, 12 de novembre del 2010

RIP Compromís





Voro Torrijos i Tàrrega

Una altra candidatura anomenada "Compromís" torna a cavalcar com a propera oferta electoral. Qui ara la impulsa no se n´adona que mai segones parts foren bones després de tot el que ha passat. Potser necessiten entropessar de bell nou en la mateixa pedra per tal de descobrir que amb la ceguesa oportunista no s´arriba enlloc.
Si ens atenem a l´anterior Compromís, el resultat final per a la immensa majoria del seu electorat ha representat una veritable desfeta, comparable o superior a la que s´intentava evitar. Una derrota que provoca una frustració col·lectiva difícil de superar. Una catàstrofe que de segur repercutirà electoralment en els dos partits que n´han estat els responsables, perquè han decepcionat una part important de l´esquerra social valenciana i això és imperdonable. Com a resultes, el triomf del bipartidisme excloent té tots els números de la rifa electoral. I amb l´actual galliner del PSOE, és ben probable que ens toque seguir patint la cadena perpetua que representa el PP, que no cau del poder ni amb escàndols de presumptes corrupcions ni amb oli bullent.
Per tant, la reedició d´una nova i esquifida candidatura de Compromís serà amb tota seguretat un fracàs més que anunciat, amb la corresponent desaparició institucional a les autonòmiques i una davallada a les locals. La gent que va confiar en una alternativa unitària a l´esquerra del PSOE no tornarà a deixar-s´hi engalipar, encara que els gossos es canvien de collars o la mona es torne a vestir de seda i corbata. Ni el Bloc amb la seua comparsa podrà enganyar a ningú, amb els mateixos cants de sirena, ni Esquerra Unida serà capaç de recuperar l´electorat que fa molts anys va perdre per no reciclar-se a temps, com van fer els seus homòlegs catalans. El vot de càstig, el vot (in)útil i l´abstencionisme seran letals per als interessos d´ambdues opcions.
Trencat el compromís amb l´electorat, el crèdit i el seny d´aquestes dues formacions s´ensorra per moments. El Bloc es lleva la màscara progressista i s´alinea amb el PP en temes com el pla hidrològic que pregona Camps amb allò del agua para todos, l´insostenible projecte de l´AVE, l´acceptació de la Fórmula 1, la poca sensibilitat animalística amb la defensa del parany o les pregàries del senyoret Morera encomanant la solució de la crisi econòmica a la Verge del Lledó. Una imatge lamentable que cada vegada concorda més amb aquella màxima de G. Marx que deia: "si no els agraden els meus principis, no es preocupen que en tinc uns altres".
Així mateix, Esquerra Unida, sense el llast unitari, s´enroca en la prepotència i es realimenta amb posicions endogàmiaques, tot deixant al descobert el nucli minvat del Partit Comunista i poca cosa més. Tant de bo la barrera del 3% no hagués existit mai; que tinguérem un sistema electoral democràticament proporcional. Però la realitat condiciona la política i no hi ha més llenya que la que crema. Per tot açò, de cara al 2011 totes dues propostes electorals estan abocades al desastre; un fiasco que deixarà pas a una ineludible catarsi. Perquè, des de fora de les corts valencianes, les coses es veuran de manera diferent. No hi haurà més remei que tornar a començar des de zero, amb fórmules més eficients, democràtiques i participatives. El País Valencià s´ho mereix.

Els Verds del País Valencià

http://www.levante-emv.com/opinion/2010/11/11/rip-compromis/755943.html

29 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Voro, és una persona amb tant de rèdit electoral, que pot anar donant lliçons per la vida sense caure-li la cara de vergonya.

Per cert, si el Bloc d'aldaia haguera acceptat que no apareguera la paraula Compromís, el gran Voro, s'hauria desmarcat amb este escrit??

Anònim ha dit...

Quantes persones calen en els verds per poder constituir col·lectiu local en una població com Alaquàs?

És cert que els verds d'Alaquàs formen col·lectiu amb el d'Aldaia perquè no són prou afiliats per tindre col·lectiu propi?

És cert que la coalició Compromís d'Aldaia va incomplir el pacte previ de 2 anys de legislatura per a EU un per al Bloc i l'últim per als verds perquè no hi hagué cessió de l'acta de regidor per part d'EU?

Ja sé que són 3 preguntes, però una resposta breu (un número a la primera i un sí o un no a les altres)em sentiria resposta

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Sobre les qüestions internes del partit, no tenim el perquè contestar, menys encara el demanar respostes com si fossis un fiscal, perquè per això són internes, si vols saber més, envieu un email i et contestarem si considerem oportú, el que no anem fer és donar et informació sense saber qui ets.
Sobre el d'Aldaia és públic que esquerra unida hauria d'haver estat 2 anys el senyor Celestino, un any Carles el Bloc i un any Lupe Murcia Els verds PV, segons EU no complien el pacte per l'ocorregut amb el compromís, a nivell autonòmic, els verds podíem haver reclamat l'any que ens corresponia però una vegada no va complir el pacte cedint l'acta de regidor EU, els verds ens desmarquem del pacte per haver-lo incomplert EU, es va fer públic amb dues notes de premsa.

Salut i ecologia.

Un d'Alaquàs ha dit...

L'article de Voro, com a mínim, comença de la manera més graciosa: "Qui ara la impulsa no se n´adona que mai segones parts foren bones" i ho diu ell que sap bé el que és presentar-se dues, tres, quatre vegades i les que facen falta sense traure cap regidor o regidora.

Curiós que tinga arguments per tirar a terra el Bloc i que no en tinga cap per a EU. Ja sabem que ha passat a Aldaia amb el pacte i la cara dura dels d'EU per trencar-lo sense més, però tot i això, Els Verds del PV continueu confiant amb els d'EU a nivell local, no? vosaltres mateixa. Voro té experiència per saber amb qui confiar i amb qui no. També té experiència en pegar-se contra la paret eleccions darrere d'eleccions.

Lo del col·lectiu d'Alaquàs que està supeditat al d'Aldaia no té nom. O és que en son massa pocs (algú ho dubta?) o és que no tenen personalitat pròpia. O és que Paco d'Alaquàs li diu a Voro com ha de fer les coses?

De totes maneres és cert que vents nous sembla que vindran prompte o tard. Equo està menejant el panorama polític per crear una alternativa ecològica i d'esquerres que tinga els èxits electorals com els partits ecològics del nord d'Europa.

Però fins que no estiga tot clar, ací, el que tenim, són més manies que trellat!

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Em sembla desgavellat el que comptes, no he de amagar que Voro és un gran amic, Però el d'ordeno i comandament és difícil de creure perquè a qui es fa sempre el que es vota.
Que Voro es fica més en l'article amb el Bloc que amb EU, la parla del compromís de País, on EU si que va complir els seus acords, el que altres no van fer.
Si es parla del pacte local, en la reunió mantinguda amb el bloc assistim: Els senyors Carles Bloc-Aldaia, Vicent Bloc-Aldaia, Voro Els Verds PV-Aldaia, Paco Els Verds PV-Alaquàs i un senyor del Bloc crec que d'Alzira que és el que portava la veu cantant i el que va imposar que el nom de Compromís si havia de haver un acord, qui mana al Bloc de Aldaia i Alaquàs és senyor que va venir de fora, que són Compromís a Alaquàs i Aldaia on hi ha les agrupacions d'Iniciativa i d'Esquerra Ecologista PV en el nostres pobles?
Perquè ens hem de posar un nom que no existeix a nivell local, si en realitat haguessin volgut pactar, tenia que haver parlat, no imposar res.

Bé salut i Força.

L'anònim anterior ha dit...

Que va anar un senyor de fora? Qui mana al Bloc d'Alaquàs i Aldaia... un home de fora? Que els imposa el nom?

Serà possible? Si vosaltres no vau pactar a les últimes eleccions amb el Bloc perquè teníeu un acord a nivell de país per pactar amb EU! És el mateix que li passa al Bloc i a Iniciativa. Han pactat i tenen un nom comú. Això és que ve un de fora i te diu el que has de fer?

Estàs segur que saps en que consisteix pactar? Cadascú posa damunt de la taula unes condicions. Es comparteix el que és modificable i el que no ho és. Per les dos parts s'ha d'intentar un apropament. Si és possible bé. I si no també. Però uns posen unes condicions i altres les seues. O és que vosaltres no heu posat cap condició? Fes públiques les teues condicions.

En tot cas, així ens va a l'esquerra, als ecologistes, als qui estimem el país i als que parlem en valencià. D'ací uns anys anirem als museus a que ens mostren com animals en extensió.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Mira el teu sents campanes i no saps d'on sonen. En les anteriors eleccions no es va pactar amb el Bloc per que l'assemblea local d'Alaquàs vota a favor d'anar amb EU per que per que van haver més vots, no perquè hagin cap acord amb EU a nivell de País, en aquestes eleccions els Verds a nivell de País opten per anar en solitari o en tot cas amb forces polítiques de signe Verds, les agrupacions locals tenen total llibertat per pactar amb qui més convingui, sense cap tipus d'imposició per part de la taula de País, les imposicions les tenen en altres partits, a qui les coses es voten no s'imposen.
Per seure a parlar requisit indispensable que desaparegués la paraula compromís del nom de la coalició, però sé que això no va passar, per ja està parlat i més que parlat.
Sento la teva frustració, però has d'entendre la nostra postura, no podem posar-nos sota un paraigües anomenat compromís que no existeix a nivell local i que tant mal ens ha fet com a partit.

Salut, ecologia i nova llei electoral.

Anònim ha dit...

No vingues amb romanços. En les últimes eleccions vareu anar amb EU perquè així vos ho havien "recomanat" des del partit. Amb estes paraules, tal qual, m'ho va confirmar el teu cosí o nebot, el 3r de la llista, a l'albereda un dia que vam estar xarrant més de mitja hora. Em va remarcar que teníeu autonomia per decidir, però que preferíeu acceptar les recomanacions del partit. Per si li ho vols recordar, era un dia després de les eleccions locals, que ell estava fumant a un banc i jo em vaig dirigir a ell per enraonar. També em va contar com havien anat les coses amb EU durant la campanya i tirava foc pels queixals.

I altra cosa que no m'ho vas dir a mi en primera persona però que sí que vas afirmar. Preferies una llista comuna Bloc-Eu-Els Verds encapçalada per Vicent Forment i no pel candidat "fantasma" d'EU. Tot i això, al final anàreu de la mà dels comunistes, quan ells vos oferien condicions prou pitjors. Preferíeu anar amb un candidat que no era del poble, que no vivia al poble, que no treballava al poble, amb un col·lectiu fantasma que no havia fet res en 4 anys. I que conste que estàveu amb tot el dret del món, però després d'això que t'he dit no em trague tot això de que a l'assemblea local d'Alaquàs obtingué més vots l'opció d'anar amb EU. M'agradaria haver vist per un foradet l'assemblea i a tu i al teu familiar alçant el braç a l'hora de votar.

No res. Els del Bloc i vosaltres cadascú pel seu camí, ja vos ho fareu uns i altres, però espai amb les veritats a mitges que es pilla abans a un mentider que a un coix...

Salutacions

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Si saps tant, ja saps més que jo, perquè en aquesta votació vaig estar jo, a les reunions de taula de país vaig jo, si en la votació local va sortir d'anar amb esquerra unida que vols, tens raó que la meva posició era la de anar amb el bloc i així ho expressi abans de la votació no per qüestions ideològiques més aviat pràctiques, sàvia qui tenia més opcions per treure un regidor, si després de tots els contactes que es van tenir per poder fer la coalició compromís es va fer la votació i va sortir el que va sortir per que dins de l'assemblea local militaven persones que anteriorment eren simpatitzants d'EU que vols que et digui, per la seva anterior afinitat els agradava més.
Bé aigua passada no mou molins som al 2010 i el pacte en aquestes eleccions no es porta a terme perquè les parts implicades no tenen ganes de pactar, contribuirem una altra vegada a el bipartidisme i després vindran els retrets per que no em donen suport al meu , jo ho sabia, mentre els partits progressistes no es treguin de sobre els bocamolls, que només fa que augmentar el bipartidisme.
Per que et passis el dia repetint la mateixa cosa no es converteix en realitat el que passat, passat i veritat només n'hi ha una.
Sobre el que em dius que dic mentides no em fa falta per res dir-les, potser a altres els fa més falta, jo de moment no.

Salut i ecologia.

Anònim ha dit...

Nom de la Candidatura de 2007Esquerra Unida-Els Verds-Izquierda Republicana: Acord Municipal d'Esquerres i Ecologista

Paco si no existeiox Izquierda Republicana en Alaquàs, perquè vareu utilitzar el seu nom?

Anònim ha dit...

Estas con el tema del 2007 es historia, por si te falta algún dato, suma los votos de el Bloc-verds de EU-Els Verds-IR casi un 9% que si hubieran ido juntos los dos concejales casi seguro. Así 4 años en el infierno, como los próximos que pasara el bloc-compromis, lo ves claro o no.

PSOE PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL 8.117 53,93 13
PP PARTIDO POPULAR 4.813 31,98 8
BLOC-VERDS BLOC NACIONALISTA VALENCIA-ELS VERDS-ESQUERRA ECOL 676 4,49 0
EUPV-VERDS-IR:ACORD ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS-IZQUIERDA REPUBLICANA:ACO 663 4,40 0
CVa COALICION VALENCIANA 296 1,97 0
PSD PARTIDO SOCIALDEMOCRATA 244 1,62 0
ESQUERRA-AM ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAIS VALENCIA-ACORD MUNIC 34 0,23 0

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Molt bona pregunta, el tema de perquè venia a les llistes IR, la veritat és que no ho sé, hauries de preguntar-se el a EU, però dur en una coalició el nom d'un partit insistent a nivell local, com va fer el Bloc en les passades eleccions per posar-se el cognom Verds i en aquestes el cognom Compromís serà per guanyar algun vot, però no perquè participen activament en la política local.
Em sembla una gran tonteria, fer publicitat enganyosa d'uns partits que no existeixen i més encara a nivell local que el ciutadà et vota per que et coneix o té referències teves i també per la simpatitza amb el partit.

Respecte a l'altre anòmim que facilita les dades de les passades eleccions, gràcies per les dades molt aclaridores, però tampoc calia ser tan agressiu i malastruc.
Cada un fa les seves apostes es creu que seran les bones, encara que hi ha vegades que saps que apostes a cavall perdedor però per que et imposen l'aposta.

Salut i ecologia.

Anònim ha dit...

En política 2+2 normalment no suma 4, un exemple molt proper.

Aldaia eleccions municipals de 2003
Esquerra Unida 715 vots 5,13%
BLOC 315 Vots 2,26%
VERDS 296 Vots 2,12%
TOTAL 1326 Vots i un 9,51%
EU va traure 1 Regidor

Aldaia eleccions municipals de 2007
Esquerra Unida-Bloc per Aldaia-Els Verds-Izquierda Republicana-Compromís: Acord Municipal d'Esquerres i Ecologista 1072 Vots un 7,77% i 1 regidor

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Ja és ta clar que en política dos i dos no són quatre i que tenim una llei electoral que el bipartidisme no vol canviar, però les dades no són els mateixes, no és el mateix 7,77% d'Aldaia que el 8,89% de Alaquàs, més encara si es be, que PP 31,98 va obtenir 8 regidors, segurament haguessin sortit els dos regidors segons els meus càlculs o pot ser que no.
No se que és el que es vol justificar, es va fer el que es va fer, al fet pit, que més dóna ara, estem davant d'una eleccions locals, que segur no seran com les anteriors, encara que els actors seran gairebé els mateixos i les equivocacions gairebé les mateixes.

Salut i ecologia

Anònim ha dit...

Paco, sóc el que parlava de mentides. No res, desitjar-te sort de cara a les properes eleccions, tot esperant que els partits a l'esquerra del Psoe i PP algun dia aneu junts al poble.

Salutacions

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Moltes gràcies a tu, els verds d'Alaquàs sempre hem promulgat la unió si se'ns hagués fet cas en el seu moment ara per ara tindríem representació a l'Ajuntament, però sempre ha prevalgut l'ambició d'uns, pel benefici de tots.

Salut i ecologia.

Anònim ha dit...

Si clar, i hauria passat com a Aldaia.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

o no

Anònim ha dit...

Amb Fernandito...

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Fernandito vos haguera deixat tirats a uns i a altres. Si dubtes, és perquè en 15 dies no vares tindre temps per conèixer-lo prou. Vicentín, en canvi, posaria la mà en el foc que haguera mantingut allò acordat. Vaja, que no tinc cap dubte.

Per altre costat, vosaltres propulsors del pacte? Clar, clar, havent un pacte a nivell autonòmic a ningú se li havia ocorregut fer el pacte a nivell local més que ha vosaltres

Anònim ha dit...

Paco em sembla una falta de respecte per la teua part que parles d'uns candidats anomenant-los "Fernandito" i "Vicentin", que ho faça un lector de forma anònima passa però que ho faces tú és una falta de respecte absoluta.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Disculpi vostè senyor anònim per la meva manca de tacte, no ho vaig fer amb ànim d'ofendre si més ben portat pel fil de la conversa vaig continuar amb el mateix to.
Els valencians som molt donats a utilitzar els diminutius amb els noms, jo de fet ho faig molt sovint però ho faig de manera afectuosa no menys preant a ningú, com no vull causar més malentesos se suprimeix l'entrada.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

reposta a el anonim,22 de novembre de 2010 9:52
Pot ser que a un altre se li ocorregués, els que vam donar el pas vam ser nosaltres els ho pots preguntar a qui vulguis, sobre que si haguessin complert o no em dóna exactament igual, els dos partits amb els que es presenta el bloc en coalició aquestes eleccions no van complir en el seu moment amb els Verds del País Valencià, mira si vols fer-li propaganda a Vicente té tres o quatre bloc estic segur que voldria que escriguis en ells, per ja veig que nosaltres et interessem poc, a sobre que t'expliquem les coses tu les rebat com si fossin mentida.

Salut i ecologia.

Anònim ha dit...

A Vicent, que no Vicente, no li fa falta que li faça propaganda, se la fa ell solet amb els seus 4 blocs i sent proper a la gent del poble al carrer.

Salutacions

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Senyor dels anònims, dóna exactament igual el proper, el llunyà que aquest el senyor aquest a què es refereix li prego que escrigui en les seves 4 blog ja que ho vol vostè tant. Nosaltres no ens fiquem amb ningú només diem les veritats que alguns no volen sentir.

Anònim ha dit...

Torne a no entendre't bé. M'estàs expulsant del teu blog?

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Mira els que estem sota aquestes sigles, som persones obertes, ecologistes i pacifistes el que no entenem que vinguis a fer propaganda d'un senyor d'un altre partit al nostre bloc, si vols escriure no t'ho prohibim ni ara ni mai.

Però si vols fer publicitat d'altres partits es la pots fer directament en els seus blocs ells t'ho agrairan i nosaltres també.

Si és per criticar-ho pots fer sempre que vulguis per això estem perquè es fiquin amb nosaltres, la crítica sempre et fa reflexionar, i intentar comprendre l'l'altre interlocutor.

Salut i ecologia.