dimecres, 17 de novembre del 2010

Obres i mes obres

El següent article ve per les obres que s'estan realitzant al poble si compleixen les normes de seguretat, si estan ben senyalitzat si produeixen molèsties i en quina mesura es podrien mitigar i com.
També veure si la final d'obra és correcta i si compleixen normativa.

El barri dels fanals amb un pressupost inicial segons premsa:

El pressupost global de les obres és de 4 milions euros, fet que suposa que per cada habitatge s'invertiran 26.000 euros. L'Ajuntament aportarà 5.200 euros per veí, cada pis aportarà entre 1.000 i 2.000 euros, mentre que la Generalitat finançarà 20.000 euros per habitatge.
Aquest és l'aspecte de les voreres després de tots els diners gastat, o sigui es el mateix que tenia abans de l'obra, unes voreres antigues sense complir la normativa perquè puguin circular carros de discapacitats i amb barreres arquitectòniques,tant costava adequar les voreres perquè fossin transitables?

Anem ha veure les obres, aquesta d'aquí, desvia als vianants cap a la dreta i en la dreta no deixen cap pas amb la qual cosa quan s'arribava amb un carro no es podia passar, tenies que anar entre els cotxes buscant un pas per accedir a la vorera.
En les obres de plaça Espanya passa una cosa semblant però aquí s'estalvien fins el cartell, el passat dijous contempli com una persona gran es va introduir dins de l'obra sense adonar-se amb el carro de la compra esquivant mallat, forats.
Tot menys indicar i deixar passos senyalitzats per als vianants.


En les obres del parc de la Sequieta el camí ha desaparegut hauria d'estar tancat i senyalitzat però no és així, esperem veure el tipus de ferm que posen, són capaços fins d'asfaltar.
Altres obres són les de el pla zenit, les que es canvien els fanals per unes noves, la bona senyalitzacio també brilla per la seva absència, causen sorolls i pols que podrien solucionar amb una serra circular amb aigua, i la que ningú controla fins i tot en hores lectives a la banda de les escoles.

Aquests només són uns exemples dels que es contemplen tots els dies als nostres carrers.