diumenge, 7 de novembre del 2010

Els Verds del PV descarta pactos con el Bloc y EU en las autonómicas pero da libertad en las municipales


A les eleccions municipals la Mesa de PV del partit verd amb major implantació al municipis valencians dóna llibertat a les assemblees locals per arribar a acords amb les forces progressistes per tal de fer avançar les polítiques ambientals als Ajuntaments i desbancar al PP de les alcaldies valencianes.


Aquestes són els dos acords en matèria electoral als que han arribat per unanimitat, després d'un intens debat, els portaveus de les diferents assemblees locals d'Els Verds del PV en la reunió de la Mesa de PV, màxim òrgan del partit, celebrada aquest matí de dissabte, 6 de novembre, a la localitat de Benirredrà (La Safor), població on Els Verds participen en el govern municipal amb un pacte amb el PSOE.


Després d'un informe extens de Toni Roderic i Joan Francesc Peris, President i Portaveu del partit respectivament, al voltant dels diferents contactes que han mantés amb el Bloc, Iniciativa i Esquerra Unida, Els Verds del PV han decidit mantenir l'estratègia que havien acordat al seu Congrés d'Oriola d'intentar unificar les sigles verdes valencianes per tal d'oferir una opció unitària i monocolor, verda, a l'electorat valencià, després del fracassat intent de la coalició Compromís de 2007, en la que Els Verds del PV participaren.


Així, Els Verds del PV han acordat ultimar les negociacions, ja molt avançades, amb Els Verds Ecopacifistes, i presentar candidatures dels Verds a les eleccions autonòmiques, fent una crida al moviments ecologista valencià a sumar-se a elles.


A les eleccions municipals, davant de l'ascens del PP que senyalen les enquestes i la realitat diferent en cada localitat de la correlació de forces polítiques de l'esquerra, la Mesa de PV ha acordat que el partit recolzarà i donarà suport a qualsevol tipus de coalició o acord electoral que supose l'arribada als Ajuntaments de regidors verds i l'avanç de les polítiques ambientals als municipis valencians i, al mateix temps, ajuden a desbancar de les alcaldies valencianes al PP o impedir la seva arribada a algunes d'elles. Així, Els Verds apliquen el principi polític de l'ecologisme d'aplicar a cadascuna de les localitats la política electoral més escaient per a l'avanç social i ambiental.


Altre dels principals acords de la Mesa de PV d'Els Verds ha estat en demanar una reunió amb López Uralde i representants del Partit Verd Europeu per tal d'analitzar la fulla de ruta a aplicar al PV per tal d'aconseguir per a les properes eleccions generals llistes unitàries de tot l'espai verds i ecologista a les tres províncies valencianes.


No s'han oblidat Els Verds d'analitzar en la seva reunió la situació de la política valenciana i espanyola, reclamant més inversions en la xarxa ferroviària convencional valenciana, insistint en la urgència de l'àmpliació de la línia València-Gandia fins a Dénia, l'alliberament del peatge de l'AP-7 per a fer innecessàries les rondes previstes de la N.332 i N.340. També Els Verds han criticat el projecte de la Generalitat Valenciana de privatització de l'escola pública amb el programa de construcció i gestió dels nous centres per empreses privades, així com han exigit al Govern Central l'abandó del projecte de cementiri nuclear a ubicar a Zarra i al President Camps major contundència en el seu rebuig. Els Verds valoren molt negativament els retalls en la Conselleria de Medi Ambient, sobre tot, en els que afecten a la ja més que insuficient política forestal, que, segons consideren, afectarà en gran manera a la prevenció dels incendis forestals.


Els Verds no han oblidat la visita del Papa, i des del màxim respecte a la màxima autoritat de l'Ésglésia Catòlica i al seu dret de viatjar, han criticat durament que el govern de Zapatero retire el projecte de llei de llibertat religiosa justament ara i esperen del Papa que recorde en la seva visita que les agressions al medi ambient han estat declarades per ell pecat mortal.





La formación de Peris inicia el acercamiento a López Uralde, que prepara una gran plataforma para las generales.


LEVANTE-EMV VALENCIA
La Mesa de Els Verds del País Valencià, máximo órgano del partido ecologista, anunció ayer que únicamente concurrirán a las elecciones autonómicas en listas "de verdes y ecologistas". El partido liderado por Joan Francesc Peris (presidente) y Toni Roderic (portavoz) informó a la Mesa de los contactos mantenidos con el Bloc, con Esquerra Unida y con Iniciativa del Poble Valencià, y apostaron por "una opción unitaria y monocolor verde después del fracasado intento de la coalición Compromís en 2007, en la que Els Verds del PV participaban".
Así, ayer acordaron, a nivel autonómico, "ultimar las negociaciones, ya muy avanzadas, con Els Verds Ecopacifistes y presentar candidaturas de Els Verds a las autonómicas, haciendo una llamada al movimiento ecologista valenciano a sumarse a ellos", apuntaron a través de un comunicado. En el ámbito local, la Mesa del partido acordó "apoyar cualquier tipo de coalición o acuerdo electoral que suponga la llegada a los ayuntamientos de concejales verdes y el avance de las políticas ambientales en los municipios valencianos".
Por otro lado, la formación pedirá una reunión con López Uralde, ex director de Greenpeace que está aglutinando una gran plataforma ecologista de cara a las generales de 2012. El objetivo de la reunión es "analizar la hoja de ruta a aplicar en la Comunitat Valenciana".

30 comentaris:

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Sembla que està clar per a les autonòmiques, per a les municipals es veurà el que fem l'assemblea local.
En breu convocarem l'assemblea local, per prendre una decisió sobre la forma de concórrer a les locals, si continuem la línia adoptada pel partit a nivell autonòmic, o per contra s'opta a anar a coalició a les locals amb una altra formació, de les que ja an tingut contacte.
També com esta que el panorama polític local en l'àmbit virtual, està molt enterbolit de desqualificacions he insults anònims sembla més una baralla de pati d'escola. Espero que tot es suavitzi pel bé de la estètica política del municipi, per que on tanta escombraries de política i personal es llença a tots ens arriba encara que sigui el tuf.
Salut, ecologia i carril bici.

Anònim ha dit...

A nivell local, estaria molt bé que anàreu Bloc i Els Verds ( els de veres) junts. De totes maneres, supose que com sempre, per uns o per altres, no sereu capaços d'arribar a cap acord. I no vos critique a cap dels dos, però a un votant, ecologista i valencianista a parts iguals, li dóna molta ràbia.

Salutacions

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

El bloc ja saben que tenen que fer si volen un pacte.
I de que se te que parlar.
Nosaltres no se tanquem a res, ells ja saben, les nostres cartes.

Anònim ha dit...

Veus el que et deia? "Ja saben que han de fer si volen un pacte" o "ja saben les nostres cartes". No sé quines són les vostres exigències, però això que dius sona que no hi haurà pacte. Després vindran els del Bloc amb les seues cartes i les seues exigències i seguirem igual. Una merda tot plegat. Ale, bon vent i bona barca. Oix de política i de polítics.

Anònim ha dit...

Però sobretot de polítics

Ale, a passar-ho bé!

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Nosaltres, en principi no mes plantejarem una exigència i no la acceptaren. Ara se ha comprovat que no podien acceptar-les per que a nivell autonòmiques els verds no mes pacten en partits Verds.
Si se vol arribar a un acord...

A QUI ESTEM.

El Guerrer de Moixent ha dit...

Algo no me cuadro Paco:

Com pots dir " Nosaltres no se tanquem a res" i al mateix temps "ja saben que tenen que fer si volen un pacte" o "ells ja saben, les nostres cartes"

Crec que de nou ens obligareu a triar entre votar ecologista o votalr valencianisme progressista.

Anònim ha dit...

Paco, o t'expliques millor o no t'entenc.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Esta prou clar el bloc te unes directrius que nosaltres no estem disposts a acceptar si volen a nivell local ja saben el que tenen que fer.
Un altra cosa votar a Els Verds del País València es votar valencianisme progressista i ecològic, el que no estem disposats es donar el nostre recolzament a un partit i que ens imposen res.
Te ha quedat clar, ara pots anar a preguntar-li als del bloc per que no se pacta. a vorer que te diguem.
Per part de nosaltres ja saps estem oberts, fins a que se adopten una decisió si anen en uns, altres o soles .
Obligar no se obliga a ningun el vot es lliure.

Anònim ha dit...

Paco si les negociacions les porteu amb el mateix to, imperatiu i d'exigencia que utilitzes per a contestar al que et pregunten al blog, difícilment podreu aplegar a cap acord amb ningú.

Certament decebut creia que eixes actituds tan sols eres típiques d'altres...

Anònim ha dit...

El que jo entenc de la teua explicació, és que els del Bloc vos volen imposar no sé que, que dones a entendre que és inasumible per a vosaltres; al temps que vosaltres els voleu imposar una cosa que ells no pensen acceptar.

Entenc que no vulgues fer públiques les negociacions, però crec que no vos enteneu perquè no vos dóna la gana. Tal com he dit a altre missatge, POLÍTICS. Res més a dir. Mentre Elvira i els del PP brinden pel bipartidisme a l'ajuntament.

Dos cosetes més:
- Prente una til·la, que no crec que estigues responent massa bé. Si tractes així a tothom poca gent et votarà.
-Quan veja a Forment li preguntaré per les negociacions a vore si ell em vol dir alguna cosa.

Anònim ha dit...

Per cert, quan parles d'assemblea local, a qui et refereixes? Hi ha més gent del partit al poble a part de tu?

Gràcies

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

El to es el que se te que tindre en una negociació, donar les pautes per les que no vols passar i des pres se pot parlar tot el que vols.
No se quines actituds et refereixes
disculpa, si te a faltat o incomodat però me pensen que no ha faltat a ningú.

Salut,ecologia i canvi de la llei electoral.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Sobre el que preguntes si ni ha mes gent, si som mes gent lo que no te dic son el noms i cognoms.
Ja els vora a les llistes electorals.

de res.

Anònim ha dit...

El meu vot sempre ha estat entre verds i nacionalistes. el meu primer vot verd va ser a unes europees però també he votat verd a l'altra banda de la via, a les locals, i he votat nacionalista a a eleccions en distints àmbits territorials. Crec que a Alaquàs la gent del Bloc està prou conscienciada ecològicament i els verds també tenen consciència valencianista. Pot ser és un bon moment per a pensar globalment i actuar localment.
Per cert, les conseqüències de la reducció de treballadors de VAERSA fetes per la Conselleria de medi ambient ja han tingut efectes: durant aquest estiu no s'ha declarat el màxim nivell de risc d'incendis en cap cas perquè això representava un major cost en personal, de manera que es deixaven desprotegits els boscs (o això diuen alguns forestals!!).

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Esta be que votes verd i jo també pense que seria una aliança valida la que me proposes, ja te dic que la pilota esta en un altra teulada son ells el que tenen que menejar fitxa.
Sobre lo que dius de VAERSA segurament es cert, son les tècniques
que utilitza el govern valencià per estalviar-se diners que no se sap mol be en que se utilitzen.

Anònim ha dit...

Si realment l'acord que heu adoptat a nivell de País es aquest "la Mesa de PV ha acordat que el partit recolzarà i donarà suport a qualsevol tipus de coalició o acord electoral que supose l'arribada als Ajuntaments de regidors verds i l'avanç de les polítiques ambientals als municipis valencians i, al mateix temps, ajuden a desbancar de les alcaldies valencianes al PP o impedir la seva arribada a algunes d'elles." no entenc on pot estar el problema per tancar un acord al BLOC-Verds a Alaquàs, segur que hi ha alguna cosa mes que no ens expliques.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Que vols que te expliqui per que no se fa el pacte, per que el bloc imposa una cosa que nosaltres no podem acceptar Els Verds del País València.

Anònim ha dit...

El Bloc imposa? Què imposa?

Anònim ha dit...

Deu ser tan tonta la "imposició" que no vol ni dir-ho.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Si pot ser tonta per alguns, per a nosaltres es prou per no anar en coalició.
No te preocupes una vegada, decidim el que anem a fer per a les locals, ja te direm el motiu metres tindràs que esperar.

Anònim ha dit...

Jo el que espere és qeu Els Verds a Alaquàs tinga un col·lectiu real i no siga Paco i 2 familiars seus. De veritat que ho desitge, perquè sinó és així faré campanya entre els meus, que més d'un sol votar en clau verda, per a que no els voten. Si el col·lectiu és de gent del poble, segons qui es presente decidiré si els vote a ells o al Bloc, tot i que segurament votaré els segons per la faena feta. Tal com ha dit Paco, esperaré a que isca la llista.

Salutacions

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Mol be salutacions.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Jo el que espero és que si tant interès tens a les llistes, el que pots fer és afiliar perquè si sempre votes en verd i veure com ho fem, fins podries presentar-te per la nostra llista i si ho fas bé podries ser el cap de llista que et sembla, això no ho fan en tots els partits, només has de convèncer.

fradatxo ha dit...

Anonimo sembla que t'ha enxampat, és molt fàcil criticar, no implicar-se i tot des de l'anonimat, aquí t'estan brindant l'oportunitat de poder canviar les coses.

Anònim ha dit...

Impressionants les dos últimes intervencions. No puc parar de riure. Per a emmarcar, de veritat.

M'he limitat a dir que alguns dels meus, referint-me als meus familiars, solen votar en clau verda. A partir d'ací, Paco afirma que com sempre vote Verd que m'afilie i si els agrade m'ofereix ser cap de llista. Ma que sou facilons, redéu.

I després el gran fardatxo afirma que m'han pillat, que no m'implique, que sols critique... Per a pixar i no tirar gota. Tu que saps en què m'implique o em deixe d'implicar?

Des de l'anonimat et dic que estic implicat en moltes coses, però en les que vull. El que no m'havia plantejat mai era clavar-me en política, i el fet que Bloc i Verds no siguen capaços d'entendre's al meu poble, em confirma més encara en que és un àmbit en el que no entraré mai. Trobe que és l'àmbit més podrit de la societat. I seguiré criticant mentre em deixen. Si no puc criticar als polítics...

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Sembla que el teu és riure de de tot el que passa per davant teu, la crítica normalment aporta alguna cosa, el riure també aporta alguna cosa positiva, això m'agrada, el motiu de no pactar ja es veurà.
Gràcies per les teves aportacions encara que siguin en clau d'humor.



Repeteixo estem oberts a tot.

El que no s'implica ha dit...

Vicent ja ha explicat el motiu de no pactar. UNA XORRADA COM UN PIANO. Ja em diràs el que li importa a l'electorat d'Alaquàs la paraula Compromís. Que trist per part dels 2 partits.

Salutacions, Paco

Anònim ha dit...

Crec que am l'escrit de l'amic? Voro Torrijos ja està tot clar.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

La bestiesa com un piano per part de qui, la nostra o del bloc per imposar el nom sota el qual apareixerien els nostres representants, era tan difícil que aparegués Bloc-Els Verds d'Alaquàs.
Bé ells s'ho perden no vull ser malastruc, però si el bloc es queda una altra vegada sense cap regidor per culpa de faltar uns pocs vots com les eleccions passades,per
no voler pactar amb Els Verds d'Alaquàs per una imposició de del partit a nivell de País d'anar amb el nom de compromís, que perfectament es podria substituir pel bloc-Verds d'Alaquàs.
El que nosaltres tenim clar que nosaltres no anem ha posar-nos sota unes sigles que tant de mal polític i moral ens han fet durant aquesta legislatura i menys encara com a requisit indispensable.

Qui tingui pressa que corri, nosaltres estem contents amb el treball que portem fent al nostre poble assistint, als plens presentant preguntes als regidors , fent denúncies, a nivell local, autonòmic, nacional he internacional des del nostre blog i és el que continuarem fent .

Posem verd L'Ajuntament.