divendres, 25 d’abril del 2008

PER LA TERRA

Els Verds del PV el presentaren el dilluns 21 en roda de Premsa a Gandia
Ajuda la terra davant del canvi climàtic amb Els Verds

“PER LA TERRA”

El moviment verd mundial celebra el 22 d’abril el Dia de la Terra, quan l’any 1970 més de 20 milions de persones nord-americanes ocuparen els carrers i espais públics per reclamar el dret a una vida saludable i sostenible.Els Verds del PV volem amb aquest manifest per la Terra dedicar aquesta data del 22 d’Abril a recordar la situació crítica que viu el conjunt del nostre planeta, ara ja reconeguda per tothom com a canvi climàtic, que reclama unes actuacions urgents que malgrat declaracions i cimeres internacionals continuen sense aconseguir-se.
Tots els signes vitals de la salut de la nostra terra mostren tendències de declivi accelerat. I aquesta enorme pèrdua de riquesa i de diversitat natural impulsada per la globalització econòmica actual no es tradueix en un major benestar de la majoria de les persones del planeta, ans al contrari, és creixent la desigualtat entre les persones i els Estats del nord i del sud.

Ha arribat el moment de recuperar el sentit de la paraula prou. Perquè el canvi climàtic, la desforestació, l’escassetat d’aigua neta o els perills de la contaminació nuclear, química i genètica, són tots productes de les societats industrials del Nord. Ens urgeixen unes polítiques de suficiència en tots els àmbits d’activitat humana, de qualitat social i natural en compte de quantitat, d’un model de desenvolupament entés com a millora i no com a expansió. Només així podem dir, defendre uns drets de ciutadania ambientals i socials, individuals i col·lectius.

Al País Valencià, una zona mediterrània especialment vulnerable per la gran fragilitat dels seus ecosistemes, la velocitat de destrucció de la terra, l’aigua, les muntanyes i totes les formes de vida corre més ràpid que l’AVE que ens emmurallarà l’Horta de València; el consum energètic vinculat a la producció és clarament insostenible i, des de l’any 1990, les emissions de gasos amb efecte hivernacle s’han multiplicant per 4 incomplint clarament les previsions de Kioto; les fallides constants de la nuclear de Cofrents -la major en potència instal·lada de tot l’Estat- són massa freqüents, mentre alhora s’acumulen centenars de tones de residus radioactius d’alta activitat i contaminacions radioactives, com la produïda en Ascó que pot repetir-se qualsevol dia al nostre País.

Els Verds del PV exigim del Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana que urgentment programen el tancament de la Central Nuclear de Cofrents i el desenvolupament d’un Pla d’Energies Alternatives i Renovables per a substituir l’actual energia nuclear que consumeix la societat valenciana.

Davant la crisi estructural que pateix el camp valencià, defensem alternatives de desenvolupament rural des d’una nova agricultura per a la vinya, fruits secs, l’olivera, el taronger, l’apicultura i dels conreus d’horta i de l’arròs on es valore el paper mediambiental de les persones productores, tant de l’agricultura de marjal, de regadiu com de muntanya i de secà, per aconseguir el suport a la reconversió ecològica de la seua producció, el recolzament de la seua comercialització i el manteniment de les rendes de les unitats productives familiars des de la UE.

Mentre l’ús del cotxe amb combustibles fòssils es dispara en les nostres ciutats i carreteres assistim atònits a la prioritat del Ministeri de Foment que, a banda de l’AVE que suposa l’abandó del ferrocarril convencional i projectes com el tren Gandia-Dénia, s’entesta en la duplicació de les carreteres N.332 i N.340 amb variants com ara la d’Oliva o Benicarló, que destruiran milers de metres quadrats de magnífic sòl agrícola quan al costat de les variants projectades passa l’AP-7, que sense peatge i alguna actuació complementària, perfectament pot donar solució al molest trànsit que pateixen els poblacions litorals d’una manera molt més barata econòmicament i amb molt menys impacte sobre el territori.

L’augment de la producció de residus de qualsevol tipus en una cultura d’“usar i tirar” o “compre ergo existeixo” continua creant grans problemes ambientals per al seu tractament, sense cap resposta des de l’Administració autonòmica i la fallida del pacte de residus entre PP-PSPV, que continua sense dotar d’infraestructures sostenibles de tractament i reciclatge les comarques valencianes i deixa en mans de l’especulació, les màfies i el clientelisme polític la política de RSU com és el cas de la Vega Baja i l’amenaça d’un macroabocador a Torremendo.

Els Verds del País Valencià expressem el nostre rebuig front a la desaparició del Ministeri de Medi Ambient que, al nou govern d’Espanya. En aquests temps de Canvi Climàtic, el Govern d’Espanya hauria d’haver posat una Vicepresidència de Medi Ambient i Canvi Climàtic amb competències en matèria d’energia, aigua, agricultura, pesca, transport i indústria.
Per la Terra, tenim la voluntat de seguir treballant per una nova política des de les institucions de la Generalitat i als Ajuntaments, per un nou País, unes noves ciutats més verdes, més justes, més saludables, més cohesionades socialment i més lliures, sense pors ni perills nuclears.

En aquest 22 d’Abril, volem reafirmar el nostre compromís amb la comunitat planetària que conviu amb profunds llaços d’interdependència i complexitat en un món viu que necessitem per a sobreviure.

Nosaltres, Els Verds del País Valencià manifestem el nostre compromís amb el medi ambient de veritat, assumim la responsabilitat ètica i política del treball i la lluita diària i activa pels drets ambientals i humans, des dels Ajuntaments i institucions públiques, des de les nostres assemblees locals i comarcals, i des de la mobilització cívica permanent, proclamant la nostra opció per construir un millor futur garant de la rica diversitat de la Terra i de tots els seus pobles.
Els Verds del PV.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

De ver a ese caradura de Joan Francesc Peris se me revuelve el estómago y se me quitan las ganas de ser verde. Menos mal que el planeta y los valores están por encima de oportunistas como ese que ya ha pasado por tres partidos antes de liderar éste. Lleva no sé cuántos años sin pegar un palo al agua, viviendo de la política, pasando de un partido a otro y metiéndose en alianzas raras para seguir chupando del bote. Ese no es verde ni es nada.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Tu que te defines como verde, es el candidato que se eligió, si tu perteneces a els verds
país valencià en el próximo congreso puedes presentarte tu.
Si no lo eres y perteneces alguno de los partidos fundados por no aceptar lo que la mayoría votamos tu opinión no es valida para mi, pero siempre respetable.
Pero nunca me presentaría en tu casa para insultarte.
Pero si quieres que hablemos mas del tema elsverdsalaquas@gmail.com
Agradecemos tus comentarios por que si algo somos sobre todo somos pacificos y educados.

Anònim ha dit...

Opine igual que l'anònim 1. El senyor Peris és un trepa que l'únic que li importa és la cadireta. Potser ara estareu encantats, però ja passarà el temps i vos donareu compte de quina perla vos representa.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Gràcies per dir la teua opinió encara que no la compartisca.

Anònim ha dit...

No faces cas que en política sempre hi ha alguns profetes que l'únic que fan és tirar pedres en la teulada de davant.
Segur que busquen enredrar per que tindran algun interés personal.

Anònim ha dit...

No soy afiliado a ningún partido verde pero soy votante desde los años 80. O más bien lo era porque hasta que ese personaje no desaparezca de la primera fila de Els Verds no voy a volver a votaros. Otra cosa es Alaquàs, si vuestras propuestas son auténticamente verdes y tienen una base científica importante, contad con mi apoyo. Pero cuánto menos traigáis a ese hombre por aquí, mucho mejor.
Y sobre esos partidos que dices que se han montado con disidentes o algo así, no tengo ni idea.

Anònim ha dit...

Perdona, soy Green. Por error puse un mensaje como anómino.

Anònim ha dit...

Joan Francesc Peris estaba en Esquerra Unida. Allí comenzó su militancia más pública (aunque parece que no era el primer sitio).

Luego formó parte de la escisión Nova Esquerra, convirtiéndose en un tránsfuga en las Cortes Valencianas en esa legislatura. La mayoría de los de esa corriente se integraron en el PSOE pero él montó su propio partido con otros: Esquerra Verda.

En las elecciones municipales de 2003 pactó con el Bloc y todo indicaba que acabaría en sus filas. Pero realmente lo que acabó es con la paciencia de los del Bloc, que no quieren verlo ni en pintura.

Els Verds cometieron el terrible error de iniciar el proceso de unificación de los partidos verdes con ese señor. Y Esquerra Verda se fundió con Els Verds. Así es cómo llegó a ser portavoz de Els Verds.

Él defendió a capa y espada dentro del partido el pacto del Compromís, a pesar de que las fuerzas que lo integraban no tenían absolutamente nada que ver con Els Verds. Y así han acabado.

En estos últimos cuatro años han pasado cosas terribles e importantes en Valencia, el área metropolitana y en la Comunidad Valenciana en el ámbito territorial y ambiental. Y excepto algún tópico aislado, no he visto nunca a Peris hacer denuncias públicas, hacer activismo verde y ecologista, plantear propuestas, alternativas, otro modelo, que se supone que es lo que los verdes defendemos.

Ya sé que él no sabe nada de los principios que desde los años 70 inspiran a los verdes, pero al menos podría haberse asesorado para decir públicamente cuatro cosas, con la confederación de los verdes, con el grupo verde europeo, con partidos verdes europeos, ... Nada de nada.

Lo siento pero creo que, afinidades personales a un lado y obediencia ciega a un partido a otro, hay suficientes argumentos objetivos para descalificar a ese señor como líder de los verdes. Espero que los propios militantes se den cuenta cuánto antes porque de lo contrario estarán condenados a existir en la marginalidad. Y las cosas se cambian en las instituciones.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Vamos haber en todos los partidos hay gente que tiene una corriente o otra para poder formar parte tienes que tener unos minimos.Los que eligen a los candidatos son los delegados y si no perteneces ha un partido desde fuera no se puede cambiar te animo
a que lo cambies, en este email podemos quedar. elsverdsalaquas@gmail.com
No se si Peris es el mejor o peor candidato del mundo pero por el momento es el candidato que representa a mi partido y lo defenderé mientras lo sea.
Toda la andadura que ha tenido Peris por otros partidos la conozco. Arnal y Hamerstein que en cuanto tuvieron asegurado el puesto se montaron otro chiringuito. Las decisiones que se tomaron en su momento se creían las apropiadas luego salio como salio.
Pero si encima que somos un partido pequeño, nos tiramos la mierda encima.
Yo trabajo para construir un partido fuerte por eso se esta intentando unificar desde hace tiempo a todas las tendencias de partidos verdes por que creo que es necesario para nuestra sociedad aunque me reporta muchos disgustos y alguna alegría.
Salud i ecologia

Anònim ha dit...

Me gusta eso de unir los partidos verdes y evidentemente tiene que ser Els Verds quien lo haga. El primer paso para ello es tener un líder verde y quitar a ese carcamal trasnochado que es de todo menos verde.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

PARECE SER QUE LO UNICO QUE TE INTERESA DE ESTE BLOG ES QUE SE MARCHE PERIS Y TEMAS DE PARTIDO.TE OCURRE LO CONTRARIO QUE AMI QUE ESTOY MAS INTERESADO POR LO QUE OCURRA EN MI TIERRA, QUE POR LOS TEMAS DE PARTIDO.
COMO SIEMPRE TE AGRADEZCO EL COMENTARIO PERO NO LO COMPARTO.
SALUT I ECOLOGIA.