dilluns, 11 d’abril del 2011

PRESENTACIÓ PLATAFORMA GENT DE L’HORTA





MANIFEST 

PLATAFORMA GENT DE L’HORTA

Necessitem la terra, necessitem treballar-la i necessitem tot allò que ella ens proporciona. No podem prescindir de la font que ens proveeix dels aliments més bàsics i volem tornar a ella per fer-ho de manera respectuosa, sense agredir-la, convertint l’agricultura en un motor social, cultural i mediambiental dels nostres pobles. I per això, cal donar suport als agricultors i a les agricultores.
                  No ens queda massa horta, però la poca que tenim volem reviure-la, fer-la bategar amb força una altra vegada. Treure-la de l’estat d’abandó i d’indiferència en què es troba. Tornar-li la dignitat que té i que es mereix. Apropar-la a la gent i fer-ne un punt de trobada i de vivències per a compartir-la entre grans, joves, homes, dones, criatures i totes aquelles persones que encara senten alguna cosa per la nostra comarca i pel seu nom: l’Horta.

Per això volem i ens comprometem a:

- treballar per la conscienciació de les persones que vivim als nostres pobles envers una cultura d’estima de la nostra terra.

- demanar la implicació, necessària i responsable dels ajuntaments per tal de preservar, fomentar i facilitar a les persones la transformació de l’horta en un espai viu.

- reivindicar que les administracions fomenten l’economia local amb mitjans i recursos suficients per a projectes, cooperatives i empreses que viuen del treball de la terra i de tot el que representen.

- transformar l’espai d’horta en un pulmó verd dels pobles, al mateix nivell que parcs i jardins.

- aprofitar aquest espai com a centre de trobada, d'intercanvi, de diàleg, d'experiències, de formació i, en definitiva, de convivència entre les persones que habitem els nostres pobles i consumir productes de la zona, preferentment ecològics.

Per totes aquestes raons i moltes altres, pensem que es fa necessària aquesta mobilització ciutadana, que done cohesió i que enfortisca el teixit humà, social i associatiu de les nostres poblacions.
Per una horta viva i en moviment!

Contacta amb nosaltres a través de facebook.com/Plataforma-Gent-de-lhorta