diumenge, 17 d’abril del 2011

Discurs de presentació candidatura Bloc-Els Verds d’Alaquas 2011

Bona nit , alaquasers , alaquaseres, amigues, amics militants i simpatitzants.

El meu  nom és Paco  Muñoz,  sóc membre de l’assemblea dels Verds d’Alaquàs i és per a mi un gran plaer compartir amb vosaltres aquest acte.

En primer lloc, donar-vos les gràcies per estar ací acompanyant-nos en la presentació de les persones que formarem part en este projecte tan engrescador .
En política sempre es diu que un bon discurs pot llançar un polític, però el que no diuen és cap a on caure, si cap amunt o cap a baix.
Bé, anem a l’assumpte.


Vull fer una xicoteta exposició d’allò que nosaltres pensem que hem de canviar en la nostra vila d’Alaquàs .

Entre tots els problemes que ara mateix sacsen la nostra societat, un dels més importants és el deute generat pel nostre ajuntament, la qual cosa condiciona qualsevol projecte  per a un futur habitable i sostenible de la nostra ciutat.

Tot açò ha conduït el nostre ajuntament a canviar el pla d’ordenació urbana, amb uns efectes desastrosos, per no incloure sòls dotacionals per a col·legis, amb la inclusió de nous espais destinats a la construcció de noves vivendes i polígons, en un afany bàsicament recaptador.
Més vivendes: més gent;  més impostos per a recaptar, com en el conte de mai no acabar. Però quin és el problema: més veïns i veïnes: més servicis que s’han d’aportar per part del consistori, en conseqüència: l’augment del gasto, o siga, el peix que es mossega la cua.

Amb l’actual PGOU, Alaquàs podria augmentar la població fins a uns 40.000 habitants si tots els 
pisos buits i projectats en el  terme municipal es construïxen i s’habiten.

En els  3,9 km quadrats de terme arribaríem a ser la tercera ciutat en densitat de població de tot l’estat: 10.250 habitants per km quadrat, açò significa l’augment de la massificació, sorolls, falta de servicis, etc. ; per això  la nostra candidatura BLOC-ELS VERDS d’Alaquàs  proposem la paralització de l’actual pla d’ordenació urbana i la redacció d’un nou pla que siga més sostenible, 
mes ecològic, per crear un entorn més amable per a  la ciutadania .

Fa falta una moratòria urbanística i incrementar les zones verdes i la utilització productiva de la poca horta que ens han deixat. Perquè siguen inamovibles, per que Alaquàs ja no va poder créixer més si volem que siga habitable.


Ara vostés es preguntaran com donar solució al problema de la vivenda?.

La primera mesura seria realitzar un cens de les vivendes buides del municipi per a saber les que no s’utilitzen i després realitzar un pla perquè eixes vivendes es puguen ocupar:
-Fomentat el lloguer  de les vivendes buides, especialment al centre històric, per la seua baixa densitat de població.
I Com?   Afavorint-ho amb uns lloguers accessibles per la gent jove, per a les famílies monoparentals, persones majors, persones amb discapacitat.
-També caldria posar en marxa l’ús compartit de vivendes, entre jóvens, perquè puguen emancipar-se.
I un altra cosa:
Posar en pràctica l'ús compartit de vivendes entre persones majors, que tinguen un pis en propietat amb jóvens o persones sense recursos.
Tot açò amb la intermediació del els servicis socials de l’ajuntament fent un seguiment dels pactes, perquè no s’incomplisquen.

Per altra banda, tenim moltes propostes per a fer d’Alaquas una ciutat més amable, més sostenible socialment i econòmicament.
És urgent solucionar els grans problemes de mobilitat del nostre poble:
-        l'objectiu ha de ser la reducció de l’ús del cotxe per potenciar al vianant, els transports col·lectius i els ecològics, com la bicicleta.
Calen mesures que fomenten la seguretat vial
Garantir les condicions d'accessibilitat i d’autonomia de la gent gran i de les persones amb dificultats i prendre’s seriosament l’eliminació dels aparcaments indeguts.

S’ha d’impulsar el transport públic i col·lectius cap als polígons d’Alaquàs, i intentar mancomunar aquest servici en els pobles del voltant:  Aldaia, Xirivella, Torrent, Picanya per no haver d’agafar el cotxe per anar a treballar.


Reivindiquem que el tren torne al centre de la ciutat de València, si l’AVE ho pot fer, perquè no els trens de rodalies.

S’ha de millorar la freqüència horària dels autobusos, especialment en horari nocturn i els caps de setmana.

I crear d’una completa xarxa local de carrils-bici que enllacen amb la xarxa comarcal per poder tindre connexió entre pobles. És a dir garantir l’ús de la bicicleta per a totes persones.

Per fer un poble sostenible hem d’apostar per les 3 ERRES: reduir, reutilitzar i reciclar. I per eixe ordre.

Si vivim en un medi ambient contaminat, nosaltres també ens contaminem,  les nostres propostes són :

· iniciar Campanyes de conscienciació i formació en l’estalvi energètic, àmbit domèstic i comercial, així com en la reducció de residus i el seu reciclatge.

· la Sensibilització ciutadana per incrementar la recollida selectiva del fem que generem.
· la Recollida selectiva porta a porta dels residus dels comerços.

També ni ha xicotetes coses que caldria solucionar pel benestar dels veïns, com la contaminació acústica, amb campanyes de sensibilització i control.

Hem de fer una aposta clara per la reducció del consum elèctric, ¿Per què els parcs han de tindre tanta llum en el mes febrer a les 3 de la matinada? Que Pareixen una fira.

Cal un nou model d’enllumenat públic, igualant el més possible la llum de tots els carrers i que la lluminositat varie segons la franja horària, del dia de la setmana i estiga en funció del trànsit de vianants i vehicles.

Cal fer especial èmfasi en què els edificis públics han de ser autosuficients a nivell energètic, implantant les energies renovables en tots ells, i amb un consum d’energia i de recursos eficient.

Bé, podria estar fins demà enumerant propostes del nostre projecte, però podreu llegir-les en el nostre programa municipal que està a punt de ser publicat.

I no puc deixar de dir que el model de ciutat que fins ara ens proposava l’actual govern municipal és del tot insostenible socialment i econòmicament, que nosaltres no parlem per parlar, que no prometem el que no podem complir, perquè som una gent coherent que tenim els peus en la terra.
I parlant de la terra, vull dedicar-li les meues últimes paraules: necessitem cada pam de les 200 fanecades d’horta que ens han deixat, per poder disfrutar una miqueta del seu entorn i dels seus productes.

Bona nit i gràcies.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

No més tinc un dubte que m'agradaría em contestara algú de la candidatura del Bloc-Els Verds:
Baix cap circunstancia, els regidors que ixquen elegits permitiràn un govern municipal del PP?
Ni per activa ni per pasiva?
Per favor, contesteu ben clarament.

Masunodos ha dit...

Interesantes vuestras propuestas.

Vicent Forment ha dit...

Els vots dels regidors i regidores del Bloc-Els Verds d'Alaquàs, no serviran per a que el PP tinga l'alcaldia al nostre poble.

Per altra part en el cas que el PSOE necessitara del vot del Bloc-Els Verds per poder governar, necessitarà canviar les seues actuals polítiques. Si som decisius, que ho serem, serem la garantia d'un canvi profund al nostre Ajuntament, un canvi de prioritats i de formes de governar.

Aixi i tot entenem que el nostre projecte i el nostre equip son els millors per al nostre poble i per tant ens presentem amb l'objectiu de ser l'opció majoritària que ens permeta governar Alaquàs

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Per al primer anònim si formules aquesta pregunta és perquè no ens coneixes si ens coneguessis no ens preguntes, de tota manera ja et va contestar Vicente i comparteixo tot el comentari.

Manu gràcies pel teu comentari.