dilluns, 28 de febrer del 2011

Alaquàs per una agricultura de futur.

Dijous passat dia 24 celebrarem   els Verds d’Alaquàs un sopar col·loqui, per a comprovar la problemàtica que els pot sorgir als que intenten crear un hort ecològic d’oci en el nostre poble, per persones que en el seu moment ho van intentar i per altres que en estos moments comencen amb el seu camí en açò de l’agricultura ecològica , per a la  seua difusió i docència  en els diversos àmbits de la societat.
També tractarem  les possibles accions que es poden fer perquè es visualitzen mes este tipus d’idees, que molts de què les volen portar a davant no es coneixen en entre ells, per això pensem a muntar una plataforma on promulgar estes idees i ajuntar totes les persones amb paregudes aspiracions , que volen poder viure de l’horta , dels seus productes, de l’educació de xiquets també de majors, de la progressiva implantació d’estes iniciatives en els diversos àmbits de la nostra societat, com la creació d’horts escolars, la implantació d’una hora setmanal en els col·legis sobre agricultura on els nanos pogueren tindre un contacte amb la terra i amb els aliments de qualitat i també poder menjar-los.
Promoure iniciatives perquè s’implante l’agricultura ecològica en els menjadors dels xiquets i hospitals, residències de majors, perquè millore la seua salut.
Fomentar xarrades entre els metges perquè tinguen coneixement dels molts beneficis d’estos productes per al nostre organisme.
Crear debats en les universitats, cambres agràries, sindicats del camp on compartir idees i experiències.
En associacions de veïns i ames de casa que pogueren fer cursos agricultura i cuina ecològiques.
Promulgar una agricultura de proximitat, que no faça falta litres i litres de petroli perquè un encisam arribe al mercat.


Pressionar als ajuntaments amb distintes accions perquè cedisquen terres, espais, aules, un lloc en el mercat, on poder desenrotllar estes iniciatives que de moment no es van obtindre resultats.

En definitiva promulgar diferents accions per a la ciutadania que vol viure de la terra puga tindre cabuda en esta societat, que per falta de suports, no poden posar en marxa incitatives de futur que millorarien la nostra qualitat de vida i la nostra economia .




Salut i ecologia.