dimarts, 5 de maig del 2009

CSI en Alaquàs


Per a fer-se una placa cal anar hi ha València els donem les gràcies en nom de tots els Alaquasers i Alaquaseres per llevar-nos el centre d'especialitats d'Aldaia i posar el a València amb les bones comunicacions que tenim.
Cal tindre molta cara per a dir-nos que és per a millorar el sistema de salut, si millorar li sistema de salut és passar-se el matí en un autobús perquè et facen una placa, si que ho han millorat.
La primera cosa que havien d'haver fet és haver construït el centre d'especialitats que esta programat construir-ho en l'antic mercat, per que així l'únic que tenim és un centre d'atenció primària mes saturat del que estava, amb unes quantes especialitats i totes les altres cal desplaçar-se hi ha València.

Al CSI haurem de cridar perquè ens troben el doctor , per que la informació és prou difusa.

També indiquen que hi ha un telèfon d'atenció especific :961971698 que es el del centre de salut, però crides i et diguen que no funciona el programa informàtic que me acoste demà de 8:00 a 20:00
Ací deixe el que ve publicat en la pàgina Web de la Conselleria de Sanitat.

El text estava en perfecte castellà fent gala de la política lingüística promulgada per la generalitat.


Alaquàs i Xirivella tindran l'especialista mèdic més prop
Els centres de salut d'Alaquàs i Xirivella s'han convertit en centres de salut integral (CSI), amb especialistes mèdics de les patologies més freqüents
Açò millora la ràpida resolució de problemes de salut i l'accessibilitat als servicis
No es modificaran les dates del pacient ja citat i pendent de consulta, llevat que siga necessari. En este cas, s'intentarà avançar la data perquè tinga una atenció més ràpida

València (24-4-09).- Com a conseqüència de la reordenació sanitària amb l'obertura de l'Hospital de Manises, el departament València Hospital General ha deixat de tindre el Centre d'Especialitats d'Aldaia, amb implicacions tant en el personal com en les poblacions fins ara ateses pel dit centre.
Darrere d'un ampli estudi realitzat per a obtindre una visió de la situació actual i prevista del departament de salut, basat en les necessitats assistencials de la població, l'Hospital General ha definit un model d'organització per a donar cobertura a tots estos pacients.
S'han adequat els centres de salut d'Alaquàs i Xirivella per a reconvertir-los en centres de salut integrals (junt amb la tradicional atenció de la medicina de família s'incorporaran la d'especialitats mèdiques), de manera que les dites poblacions puguen tindre cobertes almenys les especialitats demandades més freqüents.
La incorporació d'estes especialitats suposa arribar a una cobertura i prestació assistencial superior al 85% de la freqüentació que els pacients d'estes localitats han requerit de metges especialistes en 2008.
A més de ser atesos en els seus centres, seran atesos també en les consultes de l'Hospital General. D'esta manera, es dóna una resposta a la demanda assistencial incrementant inclús l'accessibilitat d'esta població al sistema sanitari.
Estes mesures són provisionals fins a la cessió, per part del Ministeri de Foment, de la parcel·la contigua a l'actual centre de salut de Xirivella, que albergarà el CSI definitiu
Citacions
A cada ciutadà se li comunicarà individualment on ha d'acudir per a ser atés pels metges especialistes.
Qualsevol dubte es resoldrà en el mostrador del seu centre de salut personalment perquè tinguen tota la informació que necessiten. A més, s'ha habilitat un telèfon d'atenció específic.
Fins al 4 de maig, els pacients citats acudiran al Centre d'Especialitats d'Aldaia i a partir d'esta data al lloc que li corresponga (al seu Centre de Salut Integral o a l'Hospital General, segons l'especialitat).
El criteri que es va a seguir és no modificar les dates dels pacients que ja estan citat i pendent de consulta, llevat que siga necessari. En este cas, s'intentarà avançar la data perquè tinga una atenció més ràpida.




Distribució d'especialitats
Actualment la cartera de servicis del Centre d'Especialitats d'Aldaia comprèn 19 especialitats. Estes es distribuiran a partir del 4 de maig de la manera següent:

Centres Integrals de Salut

Hospital General

Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Cardiologia

Dermatologia

Cirurgia General

Medicina Física - Rehabilitació

Endocrinologia

Tocoginecologia

Medicina Digestiva

Odonto-Estomatología

Pneumologia

Oftalmologia

Neurocirurgia

Oncologia (seguiment de pacients)

Oncologia (1a visita)

Reumatologia

Otorinolaringologia

Radiodiagnòstic Radiodiagnòstic

Salut Mental*


Urologia


*Respecte a Salut Mental, la població d'Alaquàs serà atesa en el seu CSI i la població de Xirivella en la Unitat de Salut Mental de Pere Bofil com fins ara.
Ampliació d'espais
Per a poder convertir els centres de salut en centres de salut integral, i donar així un servici més pròxim i de major qualitat al pacient:
S'ha ampliat l'horari a demà i vesprades.
S'han adequat les consultes.
De la mateixa manera, s'ha sol·licitat un nou consultori auxiliar a l'Ajuntament d'Alaquàs.

Inversió
Les accions realitzades per a la posada en marxa d'estos centres de salut integral són àmplies i comprenen tant aspectes organitzatius i d'infraestructures com de recursos humans.
Per a això, es van analitzar els requeriments d'infraestructures per a les consultes, quant a locals i equipaments, així com de servicis complementaris de suport, destacant-se la pròxima incorporació de radiologia digital en els dits centres.
En el cas de Xirivella, la inversió en equipament és de 343.359 euros, i en el cas d'Alaquàs, la inversió en equipament és de 194.164 euros.

SALUT INTEGRAL I ECOLOGIA.


1 comentari:

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

El caos aquest mati era immens, nia'n ben tres cues al ambulatori d'Alaquàs una per la targeta Sip,altra per al metge de capsera, altra per als especialistes, els numeres que havans se agafaven no funciona.
La gent no sabia mol be si li tocava una cua o altra sobre tot la gent major i en general tots.
A mi ma costat causi 10 minuts per ha saber qui es el ultim, després de mitat cua es barrejant amb altra cua del costat generant incertesa entre el pacients, quant ami estaien atenen la administrativa agut un guirigall que la administrativa a agafat el megafonia per a crida-li la atenció a una dona que se a ficat flamenca digen que no anava a deixar passar a un altra.
Dic jo tot açò feia falta.

En principi m'acosta per ha saber si en visitaria el metge en el Ambulatori d'Aldaia, me a contestat que tot aquell que ja tenia cita en Aldaia tenia que acudir a Aldaia i per ha les noves cites i niava que demanar-les en el Ambulatori de Alaquàs, les plaques en cridarien per ha dir-me el dia l'hora i que me les ha de fer en Valencià.