dilluns, 23 de juny del 2008

Verd o no verd he ací la qüestió




Pareix que tots els polítics que estan en el poder utilitzen l'etiqueta de verd, pel color en si, tal vegada per volen que el gran public els associe amb polítiques, de respecte al medi ambient, però això tan sols és mera propaganda per que després investigues el fons de la qüestió, en la que estaven tractant i en realitat d'ecològic tan sols hi ha eixa etiqueta, verd! Que utilitzen en eixa propaganda que la inclouen en pamflets i en mitjans de comunicació afins.
Però que rasques un poc amb l'ungla i et dónes compte que de verd no tenen res.
Per exemple el periòdic les províncies respecte al projecte de Natzaret un gran delta verd.
Per a fer canals artificials construccions que construir mes i destruir hortes.
Com el PGOU d'Alaquàs que crida fer un a ciutat verda, construir mes polígons industrials destruir el poc d'horta que quede.
Per cert he observat que en el pla de conservació de l'horta que promou la Conselleria de Medi Ambient,Aigua,Urbanisme i Habitatge que després de carregar-se l'horta de la punta, Alboraya etc. Aprovan qualsevol classe de PAI s'a decidit a conservar algun reducte d'horta jo crec pel tema també de les etiquetes, per a quan vinguen turistes preguntant per l'horta valenciana els quede quelcom que ensenyar. No pel bé ecològic, cultural que poguera tindre si no mes bé l'especulatiu com sempre.
Bueno en un poble com Alaquàs pertanyent a la comarca del l'horta oest, hem sigut agraciats en este gran projecte amb unes poques parcel·les protegides un gran honor tenint en compte que si tarden un poc mas no haguera quedat cap que protegir.
Estes parcel·les estaran ben protegides per que des de la població seran de difícil accés per que tindran com a mur la carreta V-403 al seu pas per la nostra població.
Però de totes maneres gràcies per que si d'una vegada per sempre es decidixen a delimitar el que va ser horta els propietaris deixaren d'especular amb els preus dels terrenys i sabran que són per a horta. Amb la qual cosa baixaren de preu i el que realment vullga cultivar ho tindrà més fàcil a l'hora d'adquirir terrenys de cultiu.
Però jo encara apuntaria més lluny, plantejant una conversió d'estes parcel·les en el terme d'uns anys, a l'agricultura ecològica. Dotant estos agricultors d'unes ajudes per a poder realitzar este canvi per a millor