dijous, 5 de juny del 2008

EL NOU PGOU 2008

Tot sembla indicar que ens anem a passar un llarg temps d'obres.

Amb molt de soroll, pols, molèsties per al veïnat i els comerços. Pel que ens presenta este projecte, és mes del mateix: obres faraòniques, privatitzacions i exalçar el paper del cotxe construint 1900 places d'aparcaments que dins de poc sobraran totes al preu que esta el petroli.

Però no es veu res de potenciar la bicicleta amb la construcció de carrils bici o fer-ne aparcaments o fomentar el transport públic.

Destrucció total de la poca horta que ens queda, fomentar, potenciar l'augment de la població construint noves vivendes i no fomentar que s'habiten les ja existents per mitjà de compra i lloguers.

Això de recuperar el centre de biodiversitat de la icona pareix una bona proposta però el tema és desenrotllar-ho correctament amb estratègies ecològiques i donar també una funcionalitat que servisca per a quelcom com rescatar i conservar algunes espècies autòctones de vegetals o de animals de la nostra horta.

S'haurien de transformar tots els rebutjos de la poda de la vila en compost, però per a això necessitem treballadors que coneguen totes eixes tècniques. Que tota l'electricitat consumida pel centre fora fruit de les diferents tipus d'energies netes i renovables. Que tots els materials que s'empraren en la seua construcció foren biodegradables lliures de PVC, les pintures ecològiques, el mobiliari que s'utilitzara estiguera fet amb productes naturals com la fusta i que tinguera el seu certificat que són de tales legals.

Així mateix, que tots els arbres i plantes foren cultivats amb criteris ecològics sense tractaments de pesticides, amb abonaments orgànics, no com en el poble que passa el cotxe amb la bóta amb el difusor i si et descuides t'arruixen de pesticida de dalt a davall; sense fitar les zones de tractament no es deu treballar ja que és molt perillós per a la salut.

Que es poguera accedir amb bicicleta i que no fóra un pàrquing de cotxes però segur que tot això no passa.