dimecres, 14 de maig del 2008

El govern no complix


Els Verds Demanen el tancament de les centrals nuclears espanyoles davant dels últims accidents d'Asco, Cofrentes, Almaraz i Salamanca

Els Verds del PV emplacen al PSOE i al Govern a desenrotllar els compromisos de tancament subscrits i a frenar els interessos antisocials que volen prolongar eixa situació.

Els Verds del País Valencià, 12/05/2008.- En poques setmanes hem assistit a un conjunt d'accidents i incidents que han afectat centrals nuclears i instal·lacions auxiliars a Catalunya, al País Valencià, a Extremadura, i a Salamanca. L'últim, en la Fàbrica de Combustible de Juzbado (Salamanca), on, per un fallada humana, es va generar emissió d'aerosols, al desmuntar la tapa superior del cicló d'aspiració amb el motor en marxa, segons va informar la mateixa empresa.

L'incident de Salamanca va seguir, en poc de temps, al d'Ascó, als innumerables de Cofrents i al d'Almaraz, denunciat ja pels VERDS d'Extremadura, els que van demanar el tancament anticipat d'esta central, “la vida útil del qual ja ha sigut sobrepassada i el permís d'explotació de la qual expira en 2010?.

El co-portaveu dels Verds del PV, Toni Roderic, ha declarat que en tots estos casos s'han donat intents d'ocultació i minimització per part dels gestors de les centrals, i que la informació ha sigut roïna, tardana i incompleta. “El CSN ha demostrat, una vegada més, la seua falta de capacitat en el control efectiu de les situacions, i l'energia nuclear que no és segura, a la qual cosa s'afig el problema dels residus, que es convertixen en una amenaça”.

Joan Francesc Peris, co-portaveu d'esta formació, hi ha assenyalat que “només les companyies privades tenen interés en què la indústria nuclear tinga futur, ja que pretenen que els enormes gastos que comporta siguen sufragats pel públic, a pesar de posar en perill la seguretat de la població”. Per això, Peris demana que s'oriente el futur energètic cap a les energies netes i renovables, “més autosuficients i generadores de tecnologies, i treball sostenible i saludable”.

Els Verds, els que van pactar un calendari de tancament de les centrals nuclears espanyoles, en la legislatura passada, recorden de nou este compromís, que no va ser concretat, finalment, pel Govern, ja que només va ser anunciat el tancament de la central de Garoña

http://baigorri.blogspot.com/2007/07/recuerdas-chernobil.html

2 comentaris:

elfriki ha dit...

Estamos jugando con fuego. De verdad que me indigna que se pongan los intereses económicos por delante de la vida de las personas. Esos señores que han estado manipulando la información deberían ir a la cárcel.Lo peor de todo, lo que me pasma realmente, es la indiferencia de la inmensa mayoría de la gente ante estos problemas. ¿Porqué nos movilizamos tan poco? ¿Es que somos estúpidos?

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

El problema hoy en día es las privatizaciones que se han hecho anterioridad del sector de la energía.
Que poco ha poco suben los precios para obtener mas beneficios pero se invierte poco mal y tarde en energías renovables.
¿Por que a las eléctricas les interesan las nucleares? por que el beneficio es para ellas.
Pero la moratoria nuclear será para todos los contribuyentes por que la pagaremos entre todos. Los miles de años de almacenamiento de los residuos nucleares la pagaremos entre todos.