dilluns, 9 de febrer del 2015

Pura Peris encapçalarà la candidatura d'Els Verds a la Generalitat Valenciana després de vèncer en les primàries

Pura Peris, professora de la Facultat de Dret de la Universitat de València, i Coordinadora de l'Àrea d'Estudis, Programes i Serveis Bàsics de la Federació dels Verds serà el cap de llista de la formació a les eleccions autonòmiques del mes de maig a l'haver estat escollida en el procés de primàries del partit que ara ha finalitzat.

Pura Peris encapçalarà la candidatura d'Els Verds a la Generalitat Valenciana després de vèncer en les primariasLa Federació dels Verds del País Valencià ha estat realitzant un procés de primàries amb la participació de tots les persones afiliades i simpatitzants de les diferents assemblees locals i comarcals de Los verds a les que es presentaven, a més de Pura Peris, que ha obtingut el 78% dels vots, Ramon Adell, exregidor i portaveu dels Verds de Vinaròs, amb un 8% de sufragis i la jove militant de Torrevella i destacada defensora els drets dels animals, Carmen Morate, que ha aconseguit el 14% de vots.

Pura Peris ha mostrat la seva satisfacció pel gran suport que ha rebut en les primàries dels Verds, ha agraït la gran participació dels afiliats i simpatitzants i ha mostrat el seu reconeixement personal i polític als altres dos contendents que l'han acompanyat en les al procés. "Les nostres candidatures seran un aire net, sense contaminació, que oferiran a la societat valenciana una opció verda, alternativa, avançada i defensora de les llibertats i drets de tots i totes, de les persones i dels animals, des de l'honestedat personal i política "-ha dit la candidata dels Verds valencians.

Els Verds estan elaborant el programa autonòmic que tindrà com a eixos prioritaris la recuperació econòmica i ambiental de la societat i el territori valencià, la reactivació i reforma integral de l'agricultura valenciana i el desenvolupament de nous sectors com les energies renovables, el de la rehabilitació bioclimàtica dels nuclis urbans, les xarxes de transport públic i el suport al cooperativisme i les empreses socials.

Els Verds es proposen desenvolupar l'ecoturisme com a oferta estratègica i l'economia rural amb un Pla Estratègic de Reforestació, Conservació i Protecció del Bosc Valencià. Tot això amb el doble objectiu de la creació d'ocupació estable i de qualitat i la lluita contra el canvi climàtic. Els Verds insistiran en el tancament de la central nuclear de Cofrents i en l'aprovació d'un Pla d'Estalvi i Ecoeficiència energètica renovable per al territori valencià. També, treballen en una proposta de banca valenciana pública i el suport a la banca ètica i social. Els Verds es proposen la prohibició de tot tipus d'espectacle públic que suposi el maltractament i sofriment dels animals, com són els taurins i l'ús d'animals en els circs. Proposaran una nova llei de drets dels animals i el suport decidit a les Societats Protectores d'Animals.

També, Els Verds proposaran la reforma de l'Estatut d'Autonomia, del sistema de finançament autonòmic, de la Llei de Municipis i Comarques Valencianes i, en aquest nou marc polític, passar, al sector públic, serveis bàsics essencials com són la recollida i tractament de RSU, la neteja viària, la distribució energètica i manteniment de l'enllumenat a les ciutats i el transport públic.

Els Verds del País Valencià estan oberts a acords preelectorals amb altres forces coincidents amb el seu programa polític alternatiu, però afirmen que arribat el cas, presentaran les seves pròpies candidatures i el seu programa verd alternatiu a l'electorat valencià.


Breu currículum de Pura Peris:

Va néixer a València el 2 febrer 1964.
Militant dels Verds a l'Assemblea de l'Eliana (Camp de Túria).
Doctora en Dret Financer i Tributari és professora a la Facultat de Dret de la Universitat de València.
Poeta en el seu temps lliure, té diverses publicacions de poesia editades i ha guanyat diversos certàmens literaris, a més dels llibres tècnics que ha publicat sobre dret tributari.
És membre de la Presidència Federal d'Els Verds i Coordinadora de l'Àrea d'Estudis, Programes i Serveis Bàsics.
Ha estat jutge de pau a l'Eliana des del 2003 al 2007.
És presidenta de l'AMPA de l'IES l'Eliana. És afiliada a la Federació d'Ensenyament de CCOO, sector Universitat.
És membre de la Junta Directiva del Centre d'Estudis Locals de l'Eliana.
És sòcia de Greenpeace.
És una activa defensora dels drets de la dona i de l'escola pública, representant a Els Verds a les plataforma feministes, per l'Escola Pública i també en la lluita per les víctimes de l'accident de metro de València.
Ha promogut davant el Parlament Europeu la lluita de les plataformes del Baix Segura contra l'abocador de la Murada i contra el tancament de RTVV, que han estat acceptades a tràmit per la UE.
Va ser cap de llista a les eleccions autonòmiques de 2011 per Els Verds, en què es van obtenir més de 32.000 vots.