divendres, 6 de març de 2015

El 8 de març, commemorem el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

El 8 de març, commemorem el Dia Internacional de la Dona Treballadora. És un dia en què podem reflexionar sobre els avenços que s'han donat en la defensa dels drets de les dones. Hem passat a exercir un paper extraordinari en la història de la humanitat, i un bon exemple d'això el representa el compromís polític i vital de la nostra fundadora Petra Kelly.

A finals de la primavera de 1983, Petra Kelly va venir a Espanya i es va reunir amb un grup d'activistes al port de Santa Creu de Tenerife, on van redactar el manifest fundacional d'Els Verds, creant una nova forma de fer política, des del cor i la tendresa. En aquesta bella paraula és on es basen els principis Verds, les dones verdes som tendres i alhora subversives.

   El 8 de març tornem a pensar en les nostres mares i àvies com a grans lluitadores i anem a destacar els grans avenços que han permès que tinguem una major participació en l'àmbit social, polític, laboral, econòmic, cultural, etc ... trencant amb la discriminació i l'exclusió.

   Però també sabem que queda molt per fer i les dones verdes des de la nostra postura eco-social demanem:

- Que es garanteixin plenament els drets de les dones.

- Que seguim avançant en la igualtat d'oportunitats.

- Que es trenquin els falsos estereotips que ens releguen a un paper secundari.

- Que es protegeixin totes les dones i nenes en ambients vulnerables.

- L'eradicació del maltractament i la violència masclista.

- Qualsevol tipus de discriminació sexista.

   En definitiva, proclamar el nostre lema:

   Sóc dona, sóc verd, sóc rebel.

Per tot això demanem a les dones d'Alaquàs, que es mobilitzin en defensa dels seus drets sumant i donant suport a les mobilitzacions que es convoquin amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.