dijous, 12 de juliol del 2012

“Eleccions o rebel-lió”


ELS VERDS DEL PV DEMANEN ELECCIONS GENERALS ANTICIPADES DAVANT DEL DUR AJUST ANTISOCIAL I INÚTIL PER EIXIR DE LA CRISI PRESENTAT PER RAJOY

Eleccions o rebel-lió”

Nota de premsa. 11/07/2012.- El portaveu d'Els Verds del PV, Joan Francesc Peris ha fet declaracions d'urgència davant del paquet de mesures anunciat aquest matí pel President Rajoy en la seva intervenció davant les Corts Generals.

Davant de la realitat ja innegable de la intervenció de l'Estat Espanyol des de la Unió Europea i de les duríssimes mesures antisocials que proposa el President del govern Rajoy, Els Verds del PV fem una valoració molt negativa del conjunt de les mesures, no sols pel que suposen cadascuna d'elles, sinó sobretot pel que signifiquen globalment de aprofundiment en una estratègia neoliberal i neo-conservadora que el PP comparteix amb la dreta europea d'aprofitar la crisi econòmica per a desmuntar l'estat de benestar i privatitzar serveis públics essencials, que a més portarà al país a una depressió econòmica i ambiental i a unes xifres d'aturs encara més insuportables” ha manifest Peris.

Els Verds del PV considerem que un programa d'ajust tan dur, tan antisocial, amb greus conseqüències per als serveis públics i els drets socials i econòmics de la immensa majoria de la població reclama en un estat democràtic l'aprovació de la ciutadania, més quan aquestes mesures no estaven contemplades en el programa electoral del PP i, al contrari, quan alguna de les mesures més impopulars, com és la pujada del tipus general de l'IVA al 21%, o el reduït al 10%, ha estat negada i fins i tot criticada pels actuals governants.

La majoria absoluta del PP en democràcia no legitima, ni molt menys, per a fer el contrari que es diu al programa i a les campanyes electorals. Rajoy està obligat a convocar eleccions generals anticipades per a que siga la ciutadania la que aprove el model d'eixida de la crisi i els sacrificis que està disposada a fer en eixe sentit” ha dit el portaveu d'Els Verds del PV.

Els Verds del PV critiquen durament Rajoy al no veure en les seves propostes cap mesura de canvi de l'actual model econòmic i social que ha portat a Espanya a la profunda crisi econòmica, social i ambiental que es viu. Cap mesura de canvi de model urbanístic, o de model energètic, o de retalls als milionaris beneficis de les grans corporacions elèctriques (el preu de la llum ha pujat el 80% des de 2004) i multinacionals, cap mesura de reactivació i reforma estructural de l'agricultura espanyola, cap proposta d'augment dels impostos a las grans fortunes i empreses multinacionals o de lluita contra el fraude fiscal que arriba a 60.000 milions d'euros/any.

Quan les xifres d'atur i totes les previsions apunten que a finals de 2012 de cada quatre espanyols en edat de treballar, un estarà en l'atur, un 25% de la població activa, Rajoy es proposa destruir ocupació pública, privatitzar serveis públics i no fa cap proposta d'activar l'ocupació, ni pública, ni privada. Cap proposta que done esperança al 50% de joves que estan en l'atur i sense cobrar cap prestació en molts dels casos” ha dit Peris.

“És antisocial i injust que Rajoy anuncie ara el retall de les prestacions als desocupats del 10% a partir dels 6 mesos de cobrament, o la reducció de l'ocupació pública quan reconeix que al final de 2012 hi haurà 600.000 aturats més o sha fet una amnistia fiscal als defraudadors a Hisenda. És intolerable” ha seguit en les seves declaracions Joan Francesc Peris.

Peró per a Els Verds del PV les mesures presentades per Rajoy signifiquen també una reforma neo-centralista de l'Administració Pública i un allunyament de la democràcia de la ciutadania. El reforçament de les Diputacions Provincials anunciat per Rajoy, òrgans decimonònics d'elecció indirecta, on els electors no tenen cap participació en l'elecció dels seus càrrecs, el retalls de les competències als Ajuntaments, que són els òrgans més aprop de les persones, i el reforçament del paper dels funcionaris “habilitados nacionales” en detriment del poder democràtic dels regidors i regidores són mesures molt regressives i intolerables contra la democràcia municipal, la més directa que existeix en un sistema polític molt millorable.

Els Verds del PV considerem que aquestes mesures agreujaran la crisi econòmica, social i ambiental, ja molt dura, portaran a la depressió econòmica i mereixen una forta i contundent resposta de la ciutadania amb una àmplia mobilització general que obligue Rajoy a la convocatòria d'eleccions generals anticipades.

“Eleccions o rebel·lió” ha conclòs lacònicament Peris les seves primeres valoracions de les mesures de Rajoy a l'espera de la seva concreció al proper Consejo de Ministros del divendres, 13 de juliol.