dissabte, 18 de desembre del 2010

Jo no t'espere AVE



Jo no t'espere AVE

El pròxim diumenge 19-12-2010 se inaugura la línia de Ave, volguda i desitjada per uns, la rebutjada per uns altres, per innecessari, per el costs de la infraestructura 7500 segons uns 6700 segons altres, milió a dalt o baix que mes dona. Que en el desdoblament de les vies podien haver circulat trens, que la demora amb respecte a el Ave , un màxim de 10 minuts en trens de tecnologia nacional, segons a alguns membres dels col·lectiu els amics dels trens. El costs de la infraestructura , exina per damunt damunt menys de la mitat i no haver destruït un tros gran de horta centenària i centenars de kilòmetres de una plataforma, que partits els habitats de molts paratges irrepetibles .
Bo ja esta fet que li anem a fer, els diners que bons hagueren vingut ara.
Lo que madeixa un poc de costat son les comparacions, que se podem fer, entre ciutadans, de la mateixa nació, per que un poble com Alaquàs pateix la incomunicació dels servicis de transports públics? tindre un transport autobusos deficients, el tren de Aldaia que no arriba a el centre de Valencià, gracies al ben volgut Ave.
Del metro o tramvia que se sap ?
Aplegara en algun moment de aquesta legislatura, encara que sigui el projecte?, per que de promeses incompletes tenim un fum.
De malbaratar i furtar diners temin uns altres.
Be anem a fer una simple comparació de una població com Conca de:
Població
55.866 hab. (2009)
• Densitat
61,32 hab./km²
Gentilici
conquense
Estacion del Ave, tren , autobusos.
55 minuts costa de arribar el Ave a Valencià, menys que molts autobusos li costa de de Aldaia a València.
I la dels pobles de Alaquàs i Aldaia amb una població superior a la de Conca en numere de habitants aquí teniu les dades,:
Gentilici
Alaquaser, alaquasera
Superfície
3,90 km²
Població (2009)
• Densitat
30.392 hab.
7.792,82 hab/km²
Parades de autobús, bicicletes de lloguer.

Gentilici
Aldaier, aldaiera
Superfície
16,10 km²
Població (2009)
• Densitat
29.914 hab.
1.858,01 hab/km²
Estació de tren,parades autobusos i lloguer de bicicletes.
Be ja se que les comparacions son odioses, però crec que necessàries.

A cas pensaven, que era la salvació a tots els problemes de comunicació que pot tindre el País València, ets solucionen en arribar el Ave a la seua capital, metres altres municipis de la rodalia patissen problemes diaris, aboquen a la gent, a fer un us excessiu del transport privat, col·lapsant els nostres pobles de vehicles i de fum.Creant problemes de aparcament i de estres a la població que normalment utilitza el transport privat i una perduda de milions de hores a les persones que utilitzem el transport public en el seus desplaçaments de treball i de oci.
Be a qui deixe a questa reflexió, comparació del producte estrela del moment i de per que jo no te espere.