dijous, 4 de febrer del 2010

Nobel de la Pau, per a Vicent Ferrer, in memoriam


COMUNICAT DE PREMSA
La Confederació dels Verds d'Espanya ha anunciat la seva adhesió a la Plataforma que demana el Nobel de la Pau, a títol pòstum, per a l'espanyol Vicent Ferrer.
En paraules de Joan Oms, portaveu de la Confederació, "la tasca de Vicente Ferrer, que ha fet possible el desenvolupament i la integració social de milions de persones a l'Índia mereix un reconeixement mundial. Algú la vida ha estat un exemple de lliurament als altres, que ha treballat amb els més desfavorits, estigmatitzats socialment com "intocables", que es va enfrontar amb evidents conseqüències personals al govern de l'Índia en defensa de la dignitat i drets dels éssers humans més febles, ha de romandre sempre en el record de la nostra societat, molt necessitada d'exemples com aquest. "
Des de la Confederació dels Verds, segueix el portaveu, es volen ressaltar els valors humans de Vicent Ferrer, que li van fer integrar-se i viure com una més de les persones que ajudava, deixant darrera seu un inesborrable record en l'estat d'Andhra Pradesh ( allà on el govern de l'Índia va voler exiliar-se per evitar la subversió del seu missatge d'igualtat per els intocables), al qual va portar desenvolupament i el aigües amb projectes bàsics per a la societat.
Segons Pura Peris, de la Secretaria Internacional de la Confederació "el valor de l'obra i el llegat de Vicente Ferrer representen el millor de l'ésser humà, la solidaritat i el compromís que mouen a éssers humans íntegres com Vicente Ferrer per dedicar la seva vida als altres. Des de la Confederació dels Verds volem anunciar la nostra adhesió a la Plataforma que promou la Fundació que porta el seu nom, així mateix, presentarem mocions en tots els Ajuntaments on Els Verds tenen representació perquè els municipis de uneixin també a aquesta Plataforma, i instarem al Partit Verd Europeu a demanar públicament el Nobel per Vicent Ferrer. El lliurament d'aquest premi a títol pòstum permetria, en certa mesura, reparar l'error històric que va suposar l'any passat el premi a Barack Obama sense mèrits suficients i més com un fet mediàtic que com una realitat d'un treball en pro de la pau " , ha conclòs la responsable d'Internacional.
Joan Oms portaveu dels Verds, Pura Peris, Secretaria Internacional,