dissabte, 12 de desembre del 2009

AGRESSIÓ A LA TARONJA VALENCIANA


NOTA DE PREMSA

ELS VERDS DEMANEM LA DIMISSIÓ DE LA SRA ESPINOSA, MINISTRA DE MEDI AMBIENT, MEDI RURAL I MARÍ I DEL SR LOPEZ GARRIDO SECRETARI D’ESTAT DAVANT LA UNIÓ EUROPEA PER LA NOVA AGRESSIÓ A LA TARONJA VALENCIANA

Els Verds del País Valencià denuncien públicament que la Unió Europea, una vegada més ha arribat a uns acords que afavoreixen la introducció en el mercat europeu de taronja procedent del Marroc clarament contraris als interessos del camp valencià que es veuran durament perjudicats per la competència deslleial que aquests acords suposen.

Després de tres anys de negociació d’un nous acords comercials entre la Unió Europea i el Marroc resulta decebedor que siga l’agricultura valenciana i en particular el sector citrícola el més perjudicat o moneda de canvi d’aquestes relacions comercials. Permetre l’augment de les partides de taronja marroquina al mercat europeu, rebaixant els aranzels augmentarà, sens dubte, una crisi estructural que ja pateix el camp valencià per la manca de polítiques agràries dels successius Governs de l’Estat central que ja fa dècades obliden sistemàticament al sector agrícola valencià.

Mentre una dona lluitadora pel dret d’autodeterminació del seu poble, el Sàhara Occidental, està donant una mostra de dignitat personal i política contra la prepotència del Govern Marroquí, els representants del Govern Espanyol, que haurien d’haver garantit un procés descolonitzador lliure per al poble sahrauí, toleren i callen amb un nou acord preferencial de la Unió Europea amb Marroc que a més perjudica seriosament els interessos del poble valencià i dels seus agricultors

Ni la Sra Espinosa Ministra del sector ni el Sr López Garrido, Secretari d’Estat davant la Unió Europea mereixen estar ni un minut més al front de les seues responsabilitats davant la seua ineficàcia per a defensar un dels sectors agrícoles que més divises han aportat a Espanya en moments de dificultats econòmiques per a l’Estat. “Des de la nostra terra no tolerem ni un día més polítics que obliden totalment la defensa de l’economia valenciana i amb la seua indolència perjudiquen clarament la qualitat de vida i els llocs de treball de milers d’agricultors i jornalers valencians. Per això Els Verds del País Valencià demanem la seua dimissió o el seu cessament al Sr. Zapatero, President del Govern”, ha manifestat Joan Francesc Peris, portaveu d’Els Verds.

Gabinet de Premsa

Els Verds del País valencià