divendres, 3 d’abril del 2009

Els Verds denuncien a l’Informe Auken



Els Verds del PV la decisió del Parlament Europeu, a iniciativa dels verds europeus, per a frenar els abusos urbanístics i rebutgen la negativa mostrada tant pels eurodiputats del PP i PSOE espanyols a donar-li suport.

Els Verds de tota la UE denuncien a l’Informe Auken la “corrupció endèmica” a Espanya i demanen “congelació de fons comunitaris” com a sanció front a aquesta

Els Verds del País Valencià, 27/03/2009.- Els Verds Europeus han estat, per tercera vegada, els encarregats de denunciar al Parlament el què han denominat “la corrupció endèmica espanyola” i “la conducta especulativa de les autoritats locals” al front de la gestió del sector de la construcció a Espanya.

Amb el què s’ha denominat “Informe Auken”, el partit dels ecologistes europeus han exigit davant l’Eurocàmera que quede suspés qualsevol nou planejament urbanístic que no respete el Medi Ambient i que queden cancel·lats tots els què violen la legislació comunitària. Mesures que han comptat amb el recolzament majoritari dels europarlamentaris, amb 349 vots a favor, 110 en contra i 114 abstencions. És de destacar que eurodiputats espanyols del PP han votat en contra, mentre que els del PSOE s’han abstés.

“Es vergonyós que fins en Europa hagen critica l’avarícia i la conducta especulativa d’algunes autoritats locals, de l’Estat i del territori valencià”, han assenyalat Els Verds del País Valencià. I és què a Europa ha tingut especial menció la “política de la rajola” protagonitzada pel Govern valencià del PP que han soterrat tot el territori sota el ciment de l’especulació, ofegant, cada vegada més, la sostenibilitat mediambiental del País.

Tampoc és la primera volta que la formació ecologista EVPV denuncia la “voracitat urbanística” consentida i animada des de l’Administració Autonòmica del Partit Popular: “Ho hem denunciat en nombroses ocasions… al model urbanístic del Manhattan de Cullera, Albalat dels Tarongers, Tavernes de la Valldigna, Antella, Yàtova, Torrevieja, Orihuela, Dénia… actuacions a les quals sempre ha quedat clara la nula voluntat del PP valencià, i tampoc del PSOE, de moderar el model accelerat d’urbanitzar el nostre litoral, que tan nefastes conseqüències ha tingut, té i tindrà per al medi ambient i per al futur de la societat valenciana”, ha assenyalat el portaveu, Joan-Francesc Peris. “La gestió dels governs del Partit Popular al front de la Generalitat Valenciana, i de molts Ajuntaments governats tant pel PP com pel PSOE, han contradit una i altra volta la normativa europea i la pròpia valenciana urbanística i d’ordenació del territori (LOTTP), que al seu article 13 assenyala que es procurarà un model de ciutat compacta per evitar una implantació urbanística dispersa, que respetarà la morfologia del teixit urbà original”, ha afegit. A més, “ha acabat amb una forta crisi quan ha petat la bambolla financera i especulativa que li donava suport. És un model urbanístic purament especulatiu que ha acabat suicidant-se ell mateix”, ha manifestat Peris

Es tracta de la tercera volta que el Parlament Europeu es pronuncia sobre l’urbanisme a Espanya, en el què portem de legislatura. Ja a desembre de 2005 i a juny 2007, especial menció van tenir els suposats abusos de la construcció, especialment al País Valencià i la costa mediterránea. L’Estat és per a l’Eurocàmera “model de desenvolupament insostenible”, amb molt greus conseqüències mediambientals, però també socials i econòmiques.

“Les properes eleccions europees del 7 de juny són una oportunitat magnífica per a que la ciutadania valenciana canvie el seu sentit de vot, i no done suport a cap dels dos partits, el PP i el PSOE, que, al cap i a la fi, defensen el mateix model de desenvolupament insostenible, depredador i fracassat que hem patit fins ara als pobles i ciutats valencianes”, ha conclós Joan-Francesc Peris.