dijous, 23 d’abril del 2009

De la palla d'arrós a la Gasolinera

Cicle de conferències al Parc Científic sobre el repte energètic

El cicle de conferències ‘El Repte Energètic. Cap un nou sistema sostenible’, organitzat pel Parc Científic i la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València (UV), s’inicia hui dijous, dia 26 de febrer, amb la sessió titulada Eficiència energètica. Fent més amb menys, a càrrec de Julio Martos, professor d’enginyeria Electrònica de la UV i Diego Navarro, de l’empresa Finergetic.

El director de l’Obra Social de Caixa Mediterrani (CAM), Vicent Botella, inaugura el cicle a les 16 hores al saló d’actes de l’Edifici d’Instituts del Parc Científic, ja que aquesta entitat bancària ha estat una de les institucions patrocinadores, juntament amb la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (Fecyt) del Ministeri de Ciència i Innovació.

L’actualitat de temàtiques com ara el canvi climàtic, l’increment del preu del petroli o la necessitat d’abordar una transició de l’actual sistema energètic, basat en una gestió ineficient i en l’ús dels combustibles fòssils, ha fet que aquesta proposta que conclourà el pròxim maig haja aconseguit la matriculació d’un centenar de persones.

El coordinador del cicle i investigador de l’Institut de Ciència dels Materials, Fernando Sapiña, argumenta que aquesta notable participació demostra “l’interès creixent de la població sobre els diversos aspectes d’aquesta transició energètica cap una major eficiència i més ús dels recursos renovables”. “Volem donar una àmplia d’aquesta problemàtica i oferir les visions tant dels avenços que s’estan produint en els laboratoris com de les tecnologies ja comercialitzades”, apunta el professor Sapiña, qui recorda que també s’hi tractaran temàtiques com ara l’energia solar o les biocombustibles.