dijous, 18 de setembre del 2008

Batalla europea contra els "Tot terrenys"


En el país alpí fan falta 100.000 signatures per a iniciar els trámits d'una consulta popular, doncs bé, el partit ecologista suís 'Young Green' ha recollit més de 120.000 signatures amb la finalitat de convocar un referéndum a Suďssa per a prohibir la utilització de vehicles tot terré, que podria realitzar-se abans de 18 mesos. Aquest partit polític va ressaltar que ha recopilat aquestes signatures amb la finalitat d'acabar amb la utilització de vehicles amb un elevat nivell d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

D'aquesta forma, aquest partit pretén que els vehicles nous tinguin un pes de menys de 2.200 quilograms i que els automňbils que no compleixin amb aquests criteris haurien de circular a un máxim de 100 quilňmetres per hora. "La nostra iniciativa pretén ralentir el canvi climátic, protegir als ciclistes, als vianants i als nens, així com reduir la contaminació. Per a aixá aquesta mesura és raonable", va explicar el partit ecologista en un comunicat.

La campanya promoguda per 'Young Green' pretén que tots els vehicles nous emetin menys de 250 grams de diňxid de carboni a l'atmosfera per quilómetre i que els vehicles amb motors Diésel equipin filtres de partícules. D'aquesta forma, aquest partit pretén que els vehicles nous tinguin un pes de menys de 2.200 quilograms i que els automóbils que no compleixin amb aquests criteris haurien de circular a un máxim de 100 quilómetres per hora.

"La nostra iniciativa pretén ralentir el canvi climátic, protegir als ciclistes, als vianants i als nens, així com reduir la contaminació. Per a aixň aquesta mesura és raonable", va explicar el partit ecologista en un comunicat. La campanya promoguda per 'Young Green' pretén que tots els vehicles nous emetin menys de 250 grams de dióxid de carboni a l'atmosfera per quilňmetre i que els vehicles amb motors Dičsel equipin filtres de partícules.

D'aquesta forma, aquest partit pretén que els vehicles nous tinguin un pes de menys de 2.200 quilograms i que els automóbils que no compleixin amb aquests criteris haurien de circular a un máxim de 100 quilňmetres per hora.

http://www.menschenfreundlicher.ch/i/
http://www.verditicino.ch/
http://motor.terra.es/ultimas-noticias-actualidad/articulo/quieren-4x4-suiza-43593.htm
http://www.jungegruene.ch/f/
http://www.menschenfreundlicher.ch/
http://www.gruene.ch/f/index.asp
http://www.swisslatin.ch/sociedad-0710.htm
http://www.gruene.ch/