divendres, 8 de març del 2013

MANIFEST DEL 8 DE MARÇ - DÍA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA -

MANIFEST DEL 8 DE MARÇ - DÍA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA -
LES DONES NO SOM RESPONSABLES DE L'ESTAFA FINANCERA, SOM FORÇA IMPRESCINDIBLE PER AL CANVI NECESSARI.

Un any més s'acosta el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, un any més les Dones Verds i Rebels, d'Els Verds del País Valencià, en aquest dia volem sumar-nos a l'homenatge a aquelles que durant més d'un segle han lluitat pels nostres drets i manifestar la nostra ferma continuïtat en la lluita perquè els valors de la igualtat i la democràcia radical arribin a tots els llocs del món.

Per a les dones Verdes els conceptes de dona, ecologia i pacifisme són inseparables, formen part de la concepció global que és l'ecologia política. La destrucció de la natura és produïda per l'actual model de desenvolupament econòmic dominant, imposat pels països del Nord i el nostre concepte del que és el desenvolupament. La nostra perspectiva ha de ser des de la globalitat, per aconseguir un planeta just i saludable sense oblidar en cap moment que no s'assolirà sense passos decidits i concrets d'actuació local.

La nostra participació, com dones és imprescindible en el maneig de la nostra vida diària i en l'elaboració de polítiques, des de la nostra comunitat fins polítiques nacionals i internacionals. Per això, exigim que la gestió de recursos naturals estiguen centrades en els nostres pobles i les nostres comunitats.

En nom de la "crisi" vénen imposant un conjunt de mesures que suposen un canvi de model planificat on s'estan agreujant les desigualtats socials i que repercuteix més sobre les dones, bretxes salarials injustes, eliminació d'ajudes socials que afecten en major mesura a les dones, precarietat i temporalitat en els llocs de treball, polítiques neoliberals que desmantellen l'Estat del Benestar desmantellant els serveis que, tradicionalment, estan feminitzats: educació, sanitat, polítiques socials, atenció a la dependència, etc.

No, no som les dones les responsables de la crisi, les causes fonamentals de la crisi, a més del nostre govern corrupte, podem situar-les en múltiples fronts, en el militarisme i la seva despesa desorbitada i innecessari, el deute, ajustament estructural, polítiques comercials de les multinacionals, les polítiques neoliberals que governen globalment, les decisions injustes del Banc Mundial i el FMI, el rescat a la banca en lloc de les persones.

Les dones Verdes creiem i treballem per la consecució d'un model de desenvolupament sostenible, basat en formes de vida més amables i més justes, incloent l'accés a l'aire, a l'aigua, als aliments, a l'habitatge, la salut, l'educació, la informació, la participació, la llibertat i la integritat espiritual i cultural.

La llibertat i un medi ambient sostenible depenen de la pau mundial, del cessament de l'escalada armamentística i de les proves nuclears, de la fi del militarisme i de la injustificable generació i incineració de residus nuclears, de la fi del consumisme opulent, del respecte als pobles i la seva cultura.

Les dones Verdes reivindiquem una remuneració justa i unes condicions de treball segures. Estem contra la discriminació per motius de sexe, raça, religió, orientació sexual i exigim que la societat condemne la violència masclista dins i fora de la llar, aplicant en tota la seua extensió la llei contra la violència de gènere.

El Dia Internacional de la Dona Treballadora és la data propícia per manifestar la voluntat de frenar les retallades en general i, especialment, en polítiques d'igualtat i mostrar la voluntat ferma, perquè la igualtat de les dones no sigui la diana de totes les polítiques “d'austeritat" de les administracions.

Les dones verdes, i els nostres companys d'Els Verds del País Valencià, ens sumem al manifest del Moviment Feminista i animem a dones i homes a participar en les accions que es celebren al voltant d'aquest Dia Internacional de la Dona Treballadora. Amb la nostra crida sol·licitar a totes les dones i homes, la seua ajuda per aconseguir una transformació de les nostres consciències cap a una societat justa i solidària en un planeta habitable.

Per un reivindicatiu 8 març


Emilia Nácher, responsable de l'Àrea de Ecofeminisme, Els Verds del País Valencià.