divendres, 4 de maig del 2012

Dictadura policial?




Article d’opinió de Voro Torrijos. Publicat a Levante-EMV, 04-05-2012. 
Cada dia que passa, el PP ataca amb una nova amenaça. Ara pretenen castigar amb dures penes de presó qualsevol tipus de protesta ciutadana, fins al límit de penalitzar la resistència pacífica i passiva com a delicte d´atemptat a l´autoritat i alteració greu de l´ordre públic. Quina vergonya! Així, resultarà que fotre-li una trompada als ous a un policia serà considerat equivalent a seure enmig d´una vorera o d´un carrer, encara que hom estiga cantant Give peace a chance de John Lennon o repartint clavells vermells a la policia, mentre se´ls diu que són víctimes del sistema. La qüestió és atemorir a qualsevol o qualsevulla que vulga protestar en uns moments en què el PP se les veu vindre. Veuen que s´acosta l´aniversari del 15M i que les canallesques retallades que han estat perpetrant durant aquestos cent dies de manu militari no passaran desapercebudes, encara que les envolten amb el paper de l´herència rebuda o de l´estafa de la crisi.
Rajoy i la colla d´il·luminats i voltors que l´envolten estan disposats a prendre el carrer per les bones —amb la manipulació mediàtica— o per les dolentes —amb la repressió pura i dura, com abans ho van fer els seus paisans Fraga i Franco. Pensen que la majoria absolutista amb què compten els dóna patent de cors per a trepitjar una cosa tan elemental com és el dret a la protesta i a la manifestació. Es fan els gallets i els prepotents, cuirassats darrere la maquinària de l´estat que ara controlen, mentre es baixen els pantalons davant els desitjos insaciables dels poders econòmics i financers; amnistien els bandarres que vulguen blanquejar diners tèrbols, mentre pugen els impostos a les classes mitjanes i treballadores; amnistien els col·legues que han comés delictes fiscals o truquen judicis per salvar polítics corruptes; menyspreen els serveis públics amb retallades històriques i alhora obren la porta al càncer de les devoradores privatitzacions; i un llarg etcètera per a no dormir.
Fet i fet, la intenció del PP d´instaurar una dictadura policial a l´Estat espanyol li resultarà un bumerang inevitable més prompte que tard. Aquesta gota regalima encara més el got de la paciència col·lectiva i, amb tota certesa, seguirà despertant la consciència i la responsabilitat comuna de plantar-li cara a un govern i un partit que està provocant l´exacerbació ciutadana, malgrat la còmplice i covarda indiferència amb què els dirigents del PSOE estan afrontant el tema. Al cap i a la fi, de vegades, ni intenten dissimular que són els mateixos gossos amb diferents collars. I, si no, que parlen. O potser no els interessa?