dimarts, 13 de desembre del 2011

Davant del fracàs de la cimera de Durban,



"ALS ESTATS CONTAMINADORS LA ÚNICA CRISI QUE ELS PREOCUPA ÉS LA DEL SISTEMA FINANCER INTERNACIONAL" (J.F.Peris)
Els Verds del PV consideren una tragèdia econòmica, social i ecològica per a tota l'espècie humana el fracàs de la Cimera de Durban al voltant del canvi climàtic.  Eixa és la valoració que fa el partit ecologista valencià de l'agònic acord d'última hora aconseguit en Durban.

Per a Els Verds, prorrogar el protocol de Kioto que només obliga les nacions industrialitzades, fonamentalment la UE, i que deixa fora a els estats més contaminadors com EEUU, Xina, Índia, Canadà, Rússia o Japó, fins que el 2015 es puga arribar a un acord de reducció de les emissions de gasos contaminants que es posaria en marxa el 2020 tindrà conseqüències dramàtiques per a milions de persones.  La cimera de Durban estava obligada des de Bali (2007) en arribar a un acord de reducció de les emissions, doncs totes les evidències científiques senyalen que el 2020 hauran augmentat les temperatures mitjanes del planeta entre 3,5 i 5 graus centígrads i això podria fer irreversible el canvi climàtic.

"Quan la crisi ecològica és més evident que mai, i causant de fam i pobresa en molts països, entre milions de persones, sembla que als estats més contaminadors la única crisi que els preocupa és la del sistema financer internacional" ha manifestat el portaveu d'Els Verds del PV, Joan Francesc Peris.

Els Verds, que formaren coalició amb Esquerra Unida les passades eleccions generals, impulsaran el treball polític del grup parlamentari d'Izquierda Unida-Los Verdes en les Corts Generals per a que Espanya siga capdavantera en la Unió Europea i en les institucions internacionals per aconseguir protocols legals de reducció obligada de les emissions contaminants per a tots els països i d'augment del fons verd d'ajuda als països pobres i als països-illa, els més damnificats per l'augment de la temperatura del planeta i del nivell de la mar que està provocant el canvi climàtic.

"És més urgent que mai per a la supervivència de l'espècie humana el canvi del sistema productiu i del sistema financer mundial, i també de la manera de prendre les decisions polítiques que la afecten. El fracàs de Durban és una nova evidència de la urgència de reformar l'ONU. La minoria privilegiada, rica i contaminadora no pot imposar el seu model productiu insolidari i depredador" ha conclòs en les seves manifestacions Joan Francesc Peris.



-- 

Gabinet de Premsa