dilluns, 2 de març del 2009

Dia internacional de les Dones


Manifiest 8 de març. Dia internacional de les Dones

Les Dones decidim:

Les dones decidim si parim o no parim, avortament lliure i gratuït

Actualment, a l’Estat espanyol avortar és un delicte. N’exigim la despenalització ja! Reivindiquem el dret a gaudir d’una maternitat triada. Reclamem una regulació que garantisca el nostre dret a l’avortament en una forma lliure i gratuïta dins el sistema públic de salut, així com també posar fi a una burocràcia plena de juís de valor, traves i excuses de consciència.

Un pas avant en la coeducació

Exigim una escola pública, laica i coeducativa. Cal un canvi radical en la societat, crear un model social basat en el respecte a la diversitat, una educació en igualtat des de l’escola.

La crisi no la hem de pagar les dones

Les Dones no consentirem que passe el mateix que en altres èpoques de crisi, i que el patriarcat torne a enviar-nos a les nostres cases, de nou a l’àmbit privat de la llar en exclusivitat. La nostra independència econòmica i els assoliments obtinguts fins ara en matèria d’igualtat entre dones i homes no tenen possibilitat de retrocés. Volem un repartiment equitatiu del treball domèstic i de cura per arribar a una vertadera conciliació de la vida personal i laboral.

Avançar en la igualtat social plena i real de les dones lesbianes

Les dones lesbianes hui podem legalment casar-nos i triar la nostra maternitat, decidint la família que volem formar. No obstant això, queda camí per recórrer. El nostre dret a la visibilitat en tots els àmbits públics i privats, i la lluita contra l’heterocentrisme com a norma i com a institució social, ens marca la necessitat de continuar amb un treball social i polític que no podem abandonar. I que encara tenim pendent en la consecució d’una igualtat social plena i real.

Dir NO a la violència contra les dones

A les agressions, als assassinats de dones. Només amb la igualtat efectiva posarem fi a la violència masclista.

Les societats són diverses, les dones som diverses… gaudim de la diversitat

· POSA'T EL TEU MOCADOR PALESTÍ EN LA MANIFESTACIÓ DEL 8 DE MARÇ