dilluns, 22 d’abril del 2013

Els Verds del País Valencià consideren que el Districte Únic per a l’escolarització augmentarà el fracàs escolar


Els Verds del País Valencià consideren que el Districte Únic per a l’escolarització augmentarà el fracàs escolar

  
El portaveu d’Els Verds del País Valencià, Joan Francesc Peris, ha valorat molt negativament l’Ordre de la Conselleria d’Educació que regula l’admissió de l’alumnat i que estableix el Districte Únic que ha estat publicada en el DOCV (11-04-2013). “El PP està obsessionat en desmuntar l’escola pública i pretén afavorir, com siga, l’ensenyament concertat” ha dit Peris.
Els Verds del País Valencià consideren que l’establiment d’una zona única per a demanar l’escolarització dels alumnes desarrelarà molts alumnes dels seus barris i pot generar l’aparició de centres “gueto”. “Estem davant d’una Ordre educativa que inclou clars motius ideològics conservadors com comptar com a membres d’una família per a la baremació el fet de que la mare estiga embarassada i que pretenen consolidar nissagues als centres amb l’aparició en el barem de punts per als que tinguen en la família antics alumnes d’un centre” ha manifestat Joan Francesc Peris.
Els Verds del País Valencià recorden que el procediment per a revisar les unitats escolars en funció de la demanda, l’arranjament escolar, només s’aplica a les unitats de centres públics, deixant fora de l’ajustament les unitats de centres concertats. Es dona la paradoxa, que a més és discriminatòria, que s’estan eliminant unitats de centres públics (minvant l’oferta a les famílies) i no es modifiquen unitats concertades que, com recull la LODE només tenen raó d’existir quan la xarxa pública no te possibilitat de cobrir la necessitat de places escolars.
És una ordre que pretén l’ampliació de la demanda de determinats centres concertats que seran emblemàtics de distinció social en detriment dels centres públics” ha dit el portaveu d’Els Verds del País Valencià. “A més, forçarà a una major mobilitat de l’alumnat que creuarà la ciutat cada dia amb un augment innecessari del trànsit i pèrdues de temps” ha seguit Peris en les seues declaracions.
Els Verds del País Valencià valoren molt negativament l’establiment del Districte Únic que farà desaparèixer la intenció i el concepte de planificació educativa, abandonant l’obligació de construir centres públics en una determinada proporció en cada districte i les peticions marcaran el camí que es recorrerà per la via del decret. “És la mort del mapa escolar en detriment de les famílies amb menors possibilitats econòmiques. De segur, augmentarà el fracàs escolar entre l’alumnat de les famílies més humils” ha conclòs el portaveu ecologista d’esquerra