dijous, 21 de juliol del 2011

XII FIRA ESTATAL DE LA BIO DIVERSITAT AGRICOLA


Cada any s'organitza la Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola per a posar en valor la riquesa de les varietats agrícoles que existeixen en cada territori i debatre les problemàtiques que es donen entorn de la pèrdua d'agrodiversitat. Organitzada enguany per Llavors d’ací, la Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando” i la Universitat d’Estiu de l’Horta, esta Fira és una trobada referent en l'Estat espanyol i un punt clau per a compartir i intercanviar les experiències dels grups locals de llavors, així com difondre-les entre els interessats en la conservació del coneixement tradicional i el seu ús en models de producció sostenible d'aliments.
Les Fires de la Biodiversitat Agrícola donen cabuda a l'exposició i mostra de cultivars locals, al debat i a la reflexió entre els assistents sobre tots els aspectes relacionats amb esta matèria. A mes a mes, faciliten la comunicació entre agricultors/es, tècnics, investigadors, consumidors i gents del lloc, i fomenten la participació ciutadana per mitjà de les accions que es realitzen entorn d'elles. L’assumpte tractat és important, ja que el ritme de desaparició de les varietats locals és molt ràpid, cada vegada que mor un agricultor major, desapareixen les seues llavors i el seu coneixement agrari tradicional. Per aquestes raons, és fonamental involucrar i conscienciar a la societat de la importància de la seua participació en tot aquest procés conservacionista.
La celebració d'esta Fira és el lloc perfecte per a aconseguir-ho, pel seu caràcter plural, per tindre una gran capacitat aglutinadora que atrau a un públic molt ampli i perquè combina tallers i activitats més lúdiques amb jornades tècniques, espais de reflexió i debats on s'aborden les temàtiques en profunditat.
Enguany, la XII Fira de la Biodiversitat se celebra conjuntament amb la X Universitat d'Estiu de l'Horta i amb les VIII Jornades Tècniques sobre Llavors i Recursos Genètics en l'Agricultura Ecològica dedicades a les Tomaques Tradicionals, a més dels tallers, taules redones i exposició de llavors i varietats tradicionals que caracteritzen les Fires. També podrem assistir a una trobada d'agricultors savis, un intercanvi de llavors i un mercat de productors i elaboradors d'aliments locals.
Mes informació sobre la XII Fira Estatal de Biodiversitat Agrícola:
Resumen de la programació:
Dijous 21 a diumenge 24: Universitat d’estiu de l’Horta
Divendres 22 i dissabte 23: Jornades tècniques sobre la Tomaca
Dissabte 23 i diumenge 24: Fira de Llavors, Taules redones i tallers

Esperem vore-vos allí.
Salut i varietat.

Hola a todas i todos,
Cada año se organiza la Feria Estatal de la Biodiversidad Agrícola para poner en valor la riqueza de las variedades locales que existen en cada territorio y debatir las problemáticas que hay en torno a las pérdidas de agrodiversidad,. Organizada este año por Llavors d’ací y la Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando”, esta Feria es un encuentro referente en el Estado español y un punto clave para compartir e intercambiar las experiencias de los grupos locales de semillas, así como difundirlas entre todos los interesados en la conservación del conocimiento tradicional y su uso en modelos de producción sostenible de alimentos.
Las ferias de la biodiversidad agrícola dan cabida a la exposición y muestra de cultivares locales, al debate y a la reflexión entre los asistentes sobre todos los aspectos relacionados con esta materia. Además, facilitan la comunicación entre agricultores/as, técnicos, investigadores, consumidores y gentes del lugar, y fomentan la participación ciudadana mediante las acciones que se realizan en torno a ellas. Hemos de pensar que el ritmo de desaparición de estas variedades es muy rápido, cada vez que muere un agricultor mayor, desaparecen sus semillas y su conocimiento agrario tradicional, por eso es fundamental involucrar y concienciar a la sociedad de la importancia de su participación en todo este proceso conservacionista.
La celebración de esta feria es el lugar perfecto para conseguirlo, por su carácter tan plural y por tener una gran capacidad aglutinadora que atrae a un público muy amplio, pues combina talleres y actividades más lúdicas con jornadas técnicas, espacios de reflexión y debates donde se abordan las temáticas en profundidad.
Este año, la XII Feria de la Biodiversidad se celebra conjuntamente con la X Universitat d’Estiu de l’Horta y con las VIII Jornadas Técnicas sobre Semillas y Recursos Genéticos en la Agricultura Ecológica dedicadas a los Tomates Tradicionales, además de los talleres, mesas redondas y exposición de semillas y variedades tradicionales que caracterizan las Ferias. También podremos asistir a un encuentro de agricultores sabios, un intercambio de semillas y un mercado de productores y elaboradores locales de alimentos.
Más informaciones sobre la XII Feria Estatal de Biodiversidad Agrícola:
Resumen de la programación:
Jueves 21 a domingo 24: Universitat d’estiu de l’Horta
Sábado 23: Comida ecológica con variedades locales

Esperemos veros allí.
Salud i variedad.

--
Salut i varietat!

Llavors d'ací. Associació per a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària
Llavors d'ací. Asociación para la promoción y la conservación de la biodiversidad agraria