dilluns, 20 de setembre del 2010

La setmana de la mobilitat sostenible 2010.

Per a molta gent, viure sense cotxe es una utopia quasi un somni, no tindre que viure esclau, de uns dels majors productors de gasos de efecte hivernacle, totes els efectes que produís al nostre planeta i fins i tot als nostres cossos, produint malalties de diverses indoles,el soroll produït en les ciutats i pobles per el tràfic crea a molta gent ansietat, estres, accidents mortals , nafres als cossos dels accidentats molt de elles irreparables i també nafres psíquiques a les segues famílies . Es tot un símbol de la nostra forma de viure actual que fins i tot a revolucionat a el primer mon creant al votant un xarxa de carreteres que modifiquen el nostre entorn.
Els pobles fins ara se organitzen per que els vehicles ha motor puguen circular i fins hi tot aparcar, no se organitzen per als vianants, ciclistes, dis-capacitats puguen circular amb fluïdesa. A tot açò el a arribat el moment de donar-li la volta per que la societat li fa falta un canvi esta saturada de tant de vehicles circulant per el seu voltam, el model de viure amb cotxe ets caduc i fins hi tot insostenible.Encara que el ser humà es de costums, la costum de agafar el cotxe per ha tot, la tenim que deixar de costat, substituir per la d'anar caminant, en bicicleta i en transport públic, per tot açò i per moltes coses mes tenim que demanar un canvi als nostres governants o un canvi de governants per a que les tendències canvien com en alguns països del nostre entorn.
Els jocs de treball que fins ara creava la industria automobilista se podria reconvertir per ha crear un altre tipus de vehicles, con les bicicletes, els vehicles de transport públic, els llocs de treball no es perdien fins i tot crec que augmentarien, el que estic segur es que la nostra percepció de viure millor augmentaria en la població de les ciutats.
Els governs no aposten seriosament per llevar els cotxes del nostre entorn, amb les noves tecnologies no fa falta anar físicament a tots els jocs, se poden donar solucions a molts aspectes de la nostra vida, mitjançant la xarxa. Desfruiteu de la setmana de la mobilitat sostenible i sobre tot poseu en practica el transport sostenible.
Salut, ecologia i transport públic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tienes mucha razón con lo que comentas el ser humano es cómodo por naturaleza y la cultura del coche nos va ha costar mucho tiempo en olvidar.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

I molt mes en les polítiques promulgades per el govern central que dona prioritat a el AVE deixant els altres trens de costat , com el , el govern autonòmic no dotant un poble com Alaquàs del Metro, els ajuntaments donant prioritat als cotxes amb conter de donar-li la prioritat als vianants i ciclistes.

Salut ecologia i feliç dia sense cotxe.