dimecres, 25 de març del 2009

Apagada 28 de març



Entre les 20.30 i les 21.30 per lluitar contra canvi climàtic.

La fundació WWF (World Wildlife Fund), va convocar tots els governs, empresaris i ciutadans del món per a apagar les llums el 28 de març, en crida d’atenció al canvi climàtic.

Entre les 20.30 i les 21.30, milions de persones en tot el món participaran també en l’anomenada Hora del Planeta apagant totes les llums que no necessiten en els seus llars per a demostrar la seua preocupació pel canvi climàtic.

L’objectiu de la iniciativa és llançar un missatge als líders mundials que es reuniran al desembre d’enguany a Copenhaguen per a firmar un nou tractat global sobre canvi climàtic que substituïsca al tractat de Kyoto.

divendres, 13 de març del 2009

El ple kafkià.

Portada de la Metamorfosis



Tots els plens no són iguals per que mai saps com va hi ha acabar la votació,  però en els plens d'Alaquàs és encara mes difícil de preveure el resultat de la votació, per que si és la primera vegada que vas i no coneixes els regidors que signe polític són, podries confondre't fàcilment, on esta la dreta i on l'esquerra?
Un exemple va ser el desenrotllat pel portaveu del grup popular, demanant la pujada del complement especific per als salaris mes baixos de l'Ajuntament d'Alaquàs, “clar hi ha va començar la meua sorpresa” el portaveu demanava “café per a tots” entones vaig suposar que alguns salaris si que se'ls pujava el complement ,però clar serà als que s'ho mereixen. Els que tenen els sous mes baixos en l'ajuntament, eixos no s'ho mereixen, bo això en una situació normal econòmicament parlant no se li dóna major importància però en una situació de crisi com la que el portaveu socialista ens remarca, el mes normal és ajudar als mas dèbils en compte d'augmentar el salari a què mes cobren.
Però l'excusa que va donar el senyor alcalde per a no donar café per a tots era que no podia demanar mes diners als empresaris i ciutadans d'Alaquàs en la situació de crisi que vivim, però si que ens demana més diners per que augmenta totes les taxes municipals entre un 4% i un 10% amb l'excusa que les taxes apugen per que el servici pel qual es paguen a augmentat en els seus costos, no serà pel cost de personal que tan sols augmenta un 2% el seu salari o dels materials que en compte de apujar estan baixant.
La meua sorpresa va ser en augment quan el portaveu popular davant de la finalització del contracte d'arreplega de residus sòlids urbans i la neteja de carrers demanava la municipalització del servici, entones em van entrar suors per que creia que patia al·lucinacions, però no suava per la calefacció que estava molt alta , que la podien baixar per a estalviar energia i diners, estava demanant que no es renovara el contracte i que el municipi es quedara amb el servici perquè parats d'Alaquàs tingueren treball, l'excusa del portaveu socialista va ser que això ja s'havia intentant al començament de la democràcia amb una cooperativa i que no funciona, en fi que es quede sense arguments per que no s'esperava eixa proposta , també va dir que això eren formules del passat que no havia funcionat que no havia cap ajuntament que haguera municipalitzat el servici llavors,el portaveu popular el va rebatre dient li que l'ajuntament de Paterna ho havia municipalitzat, entones ja es van quedar esbalaïts.

En certa manera jo també em quede esbalaït.

Els Verds d'Alaquàs estem en contra de qualsevol privatització dels servicis, pensem que els servicis municipals deuen estar ocupats per gent del poble, per que senten el treball com mes seu, perquè ho realitzen per a la seua gent.
Ara que hi havia una oportunitat de rescatar un servici s'oposen, per perjuís, per falta de ganes, per no complicar-se la vida, és més fàcil contractar a una empresa que ens cobre el doble pel servici.
Mes encara que el deute del municipi ascendix a 26Milions de € que són 4326 milions de pessetes o el que és el mateix 144.200 pessetes per habitant mes o menys.
Però clar si es miren els deutes de la Generalitat com apunta el portaveu socialista, els comptes locals es queda en aigua de borratges.

Per al que no sàpia el que és kafkià, -na
(de Kafka ) adj.
1.
Relatiu a Franz Kafka (escriptor txec, 1883-1924) o a la seua obra


2.
Que té el caràcter tràgicament absurd de la situacions descrites per Franz Kafka.

Salut, Ecologia i Trevall

dimecres, 11 de març del 2009

LA GENT PELS CANTONS.



Sembla que últimament la concentració de gent pels cantons està augmentant. De què s’hi parla?. De la bona gestió de l’actual crisi que estan fent els governs o de com està tot de car?. O, tal vegada, dels 6 mesos que porten en la desocupació i que no tenen perspectives de trobar faena?.

Tindre experiència en diversos tipus de treball, tampoc no et salva de la crema, hui per hui no hi ha cap sector pròsper que puga absorbir a tots els parats ocasionats per esta crisi d’endeutament, provocada per l’engany col·lectiu patit durant els últims anys, a causa de la creença que fins i tot els pobres amb sous de mil € podien ficar-se en hipoteques de 240.000€. El boom de la construcció salvatge ens ha tingut a tots ocupats durant alguns anys, creant falses expectatives no sols a la ciutadania que anem a peu, sinó també als gestors dels seus impostos, que ens han arribat a endeutar de tal forma, que com la cosa continue així propiciaran el tancament de moltes empreses per falta de pagament.

Al meu entendre s’hauria de començar no només per congelar salaris als governants, sinó mes bé per abaixar-los-els, perquè si no han sigut bons gestors haurien d’aprovar immediatament una llei d’urgència que fixe el límit dels sou dels alcaldes, regidors, consellers, governs i tots aquells que superen un cert límit haurien abaixar-se’ls més encara, com el pla que ha presentat el senyor Obama per a les empreses a què s’ha hagut de rescatar els executius de les quals han reduït els sous fins a un límit preestablert. A vore si ací en prenen nota.

Altres de les mesures que s’haurien d’aprovar són: la rebaixa d’impostos a aquelles empreses que contracten treballadors i treballadores en desocupació de llarga duració, aprovar la jornada de 35 hores amb què es guanyaria una ocupació per cada 7 o el que és el mateix: per cada 7 milions de treballadors es crearia un milió d’ocupacions.

Salut, Ecologia i Treball.

diumenge, 8 de març del 2009

Plataforma contra la Crisi


El proper dijous 12 de març el membre de la Plataforma contra la Crisi i coordinador general de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Gonçal Bravo, visitarà l’Ateneu d’Aldaia per participar en una xerrada que pretén analitzar els orígens, les conseqüències i les lluites que se’n deriven de la crisi econòmica actual. Aquest és el primer de tot un seguit d’actes formatius i reivindicatius que l’Ateneu d’Aldaia està vertebrant per tal de construir una resposta ferma a la crisi actual. En aquesta primera xerrada, Bravo ens aproparà a una de les eines que s’han constituït per fer front a l’onada d’atur i retalls socials que comporta aquesta crisi econòmica.

A més, a partir del dia 14 de març podeu passar per l'Ateneu i gaudir de la setmana de falles amb les nostes pròpies activitats.

dijous, 5 de març del 2009

fira de falles de València



Des de la PIA, conjuntament amb moltes altres organitzacions, estem convocant totes les persones i grups de defensa dels drets dels animals no humans, per a una concentració en contra de les corregudes de bous que es faran en la fira de falles de València. L'any 2008 ens vam ajuntar centenars de persones i esperem superar amb escreix per a enguany.
És per això que vos emplacem a tots i totes per a convocar i participar contra la mort i la tortura i fer que que el moviment animalista siga cada vegada més fort.
La concentració serà diumenge 15 de març del 2009 a les 16 hores enfront de la porta principal de la plaça de bous de València.


RETROBAMENTS



El Dijous 5 de març a les 21 hores en l'Auditori d'Alaquàs, espectacle poètic musical "RETROBAMENTS" que realitza Dones Teixint per a recaptar fons per al Programa d'Oci i Temps Lliure per a dones víctimes de violència de gènere d'Alaquàs.
T'esperem, si vols reservar tu entrada, envia un correu confirmant tu assistència amb el nom i núm. d'entrades que podràs arreplegar en la porta el mateix dia de l'espectacle.

dilluns, 2 de març del 2009

Dia internacional de les Dones


Manifiest 8 de març. Dia internacional de les Dones

Les Dones decidim:

Les dones decidim si parim o no parim, avortament lliure i gratuït

Actualment, a l’Estat espanyol avortar és un delicte. N’exigim la despenalització ja! Reivindiquem el dret a gaudir d’una maternitat triada. Reclamem una regulació que garantisca el nostre dret a l’avortament en una forma lliure i gratuïta dins el sistema públic de salut, així com també posar fi a una burocràcia plena de juís de valor, traves i excuses de consciència.

Un pas avant en la coeducació

Exigim una escola pública, laica i coeducativa. Cal un canvi radical en la societat, crear un model social basat en el respecte a la diversitat, una educació en igualtat des de l’escola.

La crisi no la hem de pagar les dones

Les Dones no consentirem que passe el mateix que en altres èpoques de crisi, i que el patriarcat torne a enviar-nos a les nostres cases, de nou a l’àmbit privat de la llar en exclusivitat. La nostra independència econòmica i els assoliments obtinguts fins ara en matèria d’igualtat entre dones i homes no tenen possibilitat de retrocés. Volem un repartiment equitatiu del treball domèstic i de cura per arribar a una vertadera conciliació de la vida personal i laboral.

Avançar en la igualtat social plena i real de les dones lesbianes

Les dones lesbianes hui podem legalment casar-nos i triar la nostra maternitat, decidint la família que volem formar. No obstant això, queda camí per recórrer. El nostre dret a la visibilitat en tots els àmbits públics i privats, i la lluita contra l’heterocentrisme com a norma i com a institució social, ens marca la necessitat de continuar amb un treball social i polític que no podem abandonar. I que encara tenim pendent en la consecució d’una igualtat social plena i real.

Dir NO a la violència contra les dones

A les agressions, als assassinats de dones. Només amb la igualtat efectiva posarem fi a la violència masclista.

Les societats són diverses, les dones som diverses… gaudim de la diversitat

· POSA'T EL TEU MOCADOR PALESTÍ EN LA MANIFESTACIÓ DEL 8 DE MARÇ